Feyenoord moet gaan vrezen voor plek drie na domper in thriller

5 maart 2022, 22:58   Bijgewerkt: 5 maart 2022, 23:11

In de eigen Kuip heeft Feyenoord zich niet kunnen revancheren de nederlaag tegen AZ. Tegen FC Groningen speelde de ploeg van Arne Slot namelijk met 1-1 gelijk. De Rotterdammers hadden de nodige moeite om de ruimtes te vinden tegen de stugge Groningers, zeker toen Michael de Leeuw de bezoekers op voorsprong had geschoten. Na lang aandringen schoot Cyriel Dessers in minuut 75 de gelijkmaker binnen, maar meer zat er niet in.

Voor de winterstop leek het pais en vree in Rotterdam, maar de laatste weken klinkt er ook enige kritiek. Eerder werd reeds verloren van Vitesse, en vorige week bleek concurrent AZ met 2-1 te sterk. Om de Alkmaarders van zich af te houden was een resultaat noodzakelijk tegen het wisselvallige FC Groningen. Bij de Groningers, die Feyenoord in eigen huis eerder dit seizoen op 1-1 hielden, ontbrak trainer Danny Buijs op de bank wegens een opvallende reden. De temperamentvolle coach was door het pakken van vier gele kaarten namelijk geschorst; een primeur in de Eredivisie.

Toch was de openingstreffer voor de ploeg van waarnemend trainer Adrie Poldervaart een grote verrassing. Na een combinatie op de linkerflank legde de jonge Björn Meijer de bal goed terug, waarna Michael de Leeuw de bal met een hoge schuiver achter Bijlow werkte. Feyenoord leek hierdoor even aangeslagen, maar herstelde zich al snel. Naarmate de eerste helft vorderde drong de Trots van Zuid de tegenstander steeds verder terug, maar Groningen hield met een uitblinkende Neraysho Kasanwirjo knap stand. Kort voor rust kwam Feyenoord eindelijk met enkele grote schotkansen, maar Peter Leeuwenburgh wist de pogingen van Bryan Linssen en Luis Sinisterra knap te pareren.

Uiteindelijk was het invaller Dessers die zijn ploeg naar de gelijkmaker kopte. Terwijl Groningen door een blessure bij linksback Meijer in ondertal stond, leverde Fredrik Aursnes juist vanaf 'zijn' flank een voorzet af, die vervolgens door de Nigeriaanse spits werd binnengewerkt. Even later kreeg hij na een geweldige voorzet van mede-invaller Patrik Walemark een grote mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar ditmaal stond de paal hem in de weg. Hoewel Feyenoord in de slotfase naarstig op zoek ging naar een winnende treffer, was dat een van de weinige grote kansen die de thuisploeg kreeg. Feyenoord voelt zo de hete adem van AZ in de nek, en zal zonder veel vertrouwen afreizen naar Belgrado.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6,5; Tyrell Malacia 6, Marcos Senesi 5,5 (72. Reiss Nelson -), Gernot Trauner 6, Marcus Holmgren Pedersen 6,5 (82. Lutsharel Geertruida -); Orkun Kökcü 6,5, Guus Til 5,5 (72. Jens Toornstra -), Fredrik Aursnes 6,5; Luis Sinisterra 6,5, Bryan Linssen 5,5 (56. Cyriel Dessers 6,5), Alireza Jahanbakhsh 5 (56. Patrik Walemark 7).

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6; Björn Meijer 7 (75. Marin Sverko -), Bart van Hintum 7, Mike te Wierik 6,5, Neraysho Kasanwirjo 7,5; Laros Duarte 7, Tomas Suslov 5,5 (89. Emmanuel Matuta -) ; Paulos Abraham 4 (70. Damil Dankerlui 5,5), Michael de Leeuw 6,5 (70. Cyriel Ngonge 6), Mo El Hankouri 6 (89. Romano Postema -); Jörgen Strand Larsen 6.

Man of the match: Neraysho Kasanwirjo

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen