Invaller Memphis reddende engel Barcelona, Frenkie ongelukkig

6 maart 2022, 18:15

Memphis Depay (28) is zondagmiddag de reddende engel geworden voor FC Barcelona. De Nederlander versierde als invaller vlak voor tijd een strafschop, omdat een voorzet van hem geblokt werd met de hand. De Nederlander schoot vanaf elf meter vervolgens zelf snoeihard tegen de touwen (1-2), waarmee hij de zege tegen Elche binnenhaalde.

Frenkie de Jong had er overigens voor kunnen zorgen dat het allemaal veel beter was gegaan op bezoek in Elche. De middenvelder, die voor de enige Nederlandse inbreng zorgde aan de aftrap, zag na een half uur zijn rebound voor open doel echter van de lijn worden gehaald. Niet veel later hield keeper Edgar Badia in een één-op-één-situatie de oud-Ajacied opnieuw van het scoren af.

Mede daarom werd Frenkie na een kleine zeventig minuten misschien wel gewisseld, op het moment dat invaller Ferrán Torres de voor Barça ongelukkige openingsgoal ongedaan gemaakt had. De Spaanse aanvaller had er overigens veel meer kunnen maken, maar had het vizier – mede een keer op aangeven van Memphis – niet op scherp staan. Daardoor was het tot de absolute slotfase heel spannend voor de nummer drie van La Liga.

Memphis frommelde zich vijf minuten voor het einde half lang zijn directe opponent, maar de verdediger van Elche kreeg daarbij de bal tegen de arm aangeschoten. Omdat hij met zijn arm de beweging maakte richting de bal, greep de VAR in en besloot de arbiter om alsnog een strafschop toe te kennen. De voormalig PSV'er schoot de bal snoeihard in de kruising (zie onder) en maakte daarmee zijn tiende van dit seizoen.

Met het geluk dat een handsbal van Alba aan de andere kant niet bestraft werd met ook een strafschop trok FC Barcelona de zege uiteindelijk moeizaam over de streep, al had Adama Traoré nog een penalty moeten krijgen in de alleslaatste secondes. Daarmee blijft de zegereeks van vier duels in tact, al zal trainer Xavi minder tevreden zijn dan in voorgaande weken.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen