Memphis genoot van perfecte penalty bij FC Barcelona

6 maart 2022, 23:13

Memphis Depay (28) was zondagmiddag de matchwinner bij FC Barcelona. De Nederlander schoot een zelfversierde penalty loeihard in de kruising en dat was de winnende op bezoek bij Elche. De aanvaller, die eerder dit seizoen ook al miste namens de Catalaanse grootmacht, genoot van zijn hoofdrol. "Ik wist wat ik ging en doen dat ik zou scoren. Ik vond het leuk om de strafschop zo te maken."

Dat zei Memphis meteen na de wedstrijd op het clubkanaal van FC Barcelona. Dat zijn strafschop nodig was, had volgens de aanvaller eigenlijk niet gehoeven. "We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. De wedstrijd had al voorbij moeten zijn. We hebben veel kansen gecreëerd, wat een goede zaak is, maar we moeten ze afmaken", analyseerde Memphis. "We hebben het onszelf te moeilijk gemaakt. Maar we domineerden de wedstrijd."

En dat laatste is iets dat FC Barcelona de laatste tijd sowieso vaak doet in wedstrijden: domineren. "We weten wat we willen en dat domineren hebben we de laatste wedstrijden goed gedaan. We moeten deze lijn doorzetten. Het is een positieve lijn, waarin we veel wedstrijden winnen", toonde Memphis zich tevreden én blij met de 1-2 overwinning van de Catalaanse grootmacht.

Lees ookLovende kritieken voor 'beslissende' Memphis

"Maar er zijn wedstrijden geweest waarin we in de slotfase alsnog punten verspeelden. Vandaag winnen we dan gelukkig, zoals het hoort, maar het is wel zaak om wedstrijden iets comfortabeler te gaan winnen", bleef Memphis ook kritisch op de prestatie van de nummer drie van Spanje. Volgens hem moet vooral het afronden beter gebeuren door de aanvaller van FC Barcelona. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen