Perspectief Memphis momenteel minder bij FC Barcelona

6 maart 2022, 15:58

FC Barcelona start zondagmiddag tegen Elche in de Primera Division met Frenkie de Jong als enige Nederlander aan de aftrap. Memphis Depay, Luuk de Jong en de in Almere geboren Sergino Dest starten allemaal op de Catalaanse bank. Frenkie vormt het middenveld met Gavi én Pedri, waar Xavi recentelijk ook regelmatig koos voor twee van de drie.

Vooral voor Memphis zal de plek op de bank vervelend aanvoelen. De aanvaller is namelijk weer fit en scoorde ook bij zijn rentree namens de Catalanen vorige week, maar behoort niet tot het keurkorps van Xavi. De coach speelt momenteel op papier bovendien maar met twee echte aanvallers, Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé, waardoor er ook minder perspectief is voor de rechtspoot.

Op de bank staan winteraanwinst Ferran Torres en Adama Traoré normaliter namelijk hoger in de pikorde dan Memphis, die bovendien met Luuk de Jong ook een serieuze concurrent heeft om als pinchhitter nog iets te forceren namens de nummer vier van La Liga. Met negen doelpunten is Memphis overigens nog wel altijd de clubtopscorer van het huidige seizoen.

Verder zijn er weinig verrassingen in de opstelling van de Catalaanse grootmacht, die met aanvoerder Sergio Busquets als controleur, Dani Alves als rechtshalf en Gerard Piqué in het centrum van de verdediging speelt.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Dani Alves, Piqué, Araujo, Jordi Alba; Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Dembélé, Aubameyang, Gavi

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen