'Zo goed als zeker: vijftal landen mag EK 2028 organiseren'

22 maart 2022, 07:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt erop dat de gastlanden voor het EK 2028 bekend zijn. Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Wales en Ierland zullen het toernooi gezamenlijk mogen organiseren, tenzij er voor de deadline nog een ander bod binnenkomt. Dat lijkt echter uitgesloten, aangezien dat voor morgen (woensdag) zou moeten gebeuren.

The Times schreef maandag dat het zo goed als zeker is dat het EK naar de vijf genoemde landen gaat. 'Tenzij er op het laatste moment nog een onverwacht bod binnenkomt, zal de UEFA Ierland, Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland op 7 april officieel aanstellen.' De regeringen van de landen moeten dan wel voor het einde van dit kalenderjaar de benodigde garanties kunnen afgeven. Zo niet, dan wordt de procedure heropend.

Mogelijk is het EK van 2028 het eerste toernooi waar niet 24, maar 32 landen aan zullen deelnemen. Die plannen liggen er althans, al is er nog de nodige weerstand, omdat dat ten koste zou gaan van de kwaliteit van het toernooi. Ongeacht wat daaruit komt, lijkt het erop dat de vijf gastlanden zich hoe dan ook zullen moeten kwalificeren voor het toernooi. Zij zullen dus niet automatisch deel mogen nemen.

Eén keer eerder werd het EK in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd: in 1996 was Engeland het gastland. Het eerstvolgende EK, dat in 2024, zal plaatsvinden in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen