De Jong mist duel tussen 'zijn' clubs door positieve coronatest

2 april 2022, 12:33

Pech voor Luuk de Jong: de aanvaller is positief getest op het coronavirus en moet daardoor het duel met zijn broodheer Sevilla aan zich voorbij laten gaan. De spits, die momenteel wordt verhuurd aan FC Barcelona, moet thuis voor de televisie toekijken hoe de ploegen het er vanaf brengen in de La Liga-kraker.

Barcelona meldt dat De Jong ondanks de positieve test 'in goede gezondheid' verkeert. Voor trainer Xavi is het geen ramp dat de Nederlander niet van de partij is tijdens de wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de competitie. De oefenmeester doet namelijk weinig een beroep op de kopsterke spits, al maakte hij tegen Espanyol en Athletic de Bilbao wel belangrijke doelpunten. "Als we hem nodig hebben, doet hij het altijd goed", vertelde de keuzeheer eerder al eens.

Barcelona staat momenteel op de derde plaats in de competitie, waar de Andalusiërs tweede staan. Het gat is drie punten, al hebben de Catalanen nog wel een duel tegoed. Mochten Xavi en zijn manschappen zondagavond weten te winnen, dan gaan ze qua verliespunten dus over de concurrent heen. Barça komt bij een zege op 57 punten na 29 wedstrijden, waar koploper Real Madrid na datzelfde aantal duels negen punten meer heeft.

De Jong speelt tot het einde van dit seizoen in Camp Nou en keert dan in principe terug naar Sevilla, waar hij nog een contract heeft voor één jaar. De kans dat hij na de zomer daadwerkelijk aansluit bij de eerste selectie, lijkt klein. De club wil hem graag van de hand doen, aangezien hij geen perspectief lijkt te hebben op speeltijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen