Fenomenale Pedri neemt Barça bij de hand in kraker om plek twee

3 april 2022, 23:02

Het heeft er dit seizoen lang niet naar uitgezien, maar FC Barcelona is de nieuwe nummer twee van La Liga. Het bemachtigde die positie zondagavond dankzij een 1-0 zege in de topper tegen Sevilla. Een geweldige Pedri nam zijn ploeg bij de hand en schoot op prachtige wijze de enige treffer van de wedstrijd binnen.

Vijf zeges uit de laatste vijf wedstrijden. Met die reeks ging FC Barcelona de topper van vandaag in. Daar kwam nog bij dat de laatste wedstrijd van alweer twee weken geleden de met 0-4 gewonnen Clásico tegen aartsrivaal en koploper Real Madrid was. Vertrouwen te over dus bij de Catalanen, die het overigens zonder de met corona besmette Luuk de Jong moesten stellen. Frenkie de Jong stond wel aan de aftrap; Memphis Depay begon op de bank.

De paar kansen die er in de eerste helft te noteren waren, waren allemaal voor Barcelona. Het was Pierre-Emerick Aubameyang die in de slotfase het gevaarlijkst kon worden namens de Catalanen, maar hij stuitte op doelman Yassine Bounou. Eerder dacht hij aanspraak te maken op een strafschop, maar daar dacht de scheidsrechter anders over.

Na rust kwam Barça alsmaar dichter bij de gewenste openingstreffer. Dat begon bij Gerard Piqué, die met een kopbal uit een hoekschop de lat raakte. Niet veel later was het wel raak via Pedri. Het negentienjarige wereldtalent ontving de bal iets buiten de zestien, kapte twee tegenstanders uit en schoot in de verre hoek raak. Het was niet zijn enige mooie actie van de wedstrijd, maar wel de belangrijkste.

Het zou namelijk de enige treffer van de wedstrijd blijken, wat voor Barcelona dus genoeg was om plek twee op te eisen. Het heeft net als concurrenten Atlético Madrid en Sevilla 57 punten, maar beschikt over een beter doelsaldo en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Zo liggen de Catalanen dankzij een fenomenale Pedri op koers om er toch nog een prima seizoen van te maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen