Niet gegeven penalty verklaard: 'Rekening voor acteerwerk Tadic'

19 april 2022, 08:01

Na afloop van de door PSV gewonnen bekerfinale ging het bij Ajax voornamelijk om de niet gegeven strafschop. Aanvoerder Dusan Tadic liet direct na afloop weten dat scheidsrechter Danny Makkelie daar helemaal miszat en dat Ajax een 'honderd procent penalty' had moeten hebben. Columnist Valentijn Driessen heeft wel een verklaring voor het feit dat Makkelie de strafschop niet gaf.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij dat het imago van Tadic meespeelt in zo'n situatie. 'Beide teams boden spektakel met nog twee terecht afgekeurde goals van Ajax en een onterecht weggewoven penalty bij een overtreding van Joey Veerman op Dusan Tadic. De Serviër kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie de rekening gepresenteerd voor al z'n acteerwerk van de laatste weken.'

Verder is Driessen voornamelijk kritisch op trainer Erik ten Hag. Vooral de keuzes voor de basisopstelling en de gehanteerde wissels legt hij onder de loep. 'Het spel wordt er niet beter op en zijn beslissingen missen hun uitwerking. Zoals de droomtrainer van Manchester United toch niet bekend staat als een gamechanger met zijn wisselbeleid.' Dat bleek eens temeer in de bekerfinale. 'Daar kwam hij ineens met Mohamed Ihattaren op de proppen, maar dat werkte voor geen meter.'

Lees ook: Engelse media zien Ajax bekerfinale verliezen: 'Afgeleid

Ajax moet het tij dan ook snel zien te keren, want het seizoen kan nog altijd dramatisch aflopen voor de Amsterdammers. 'Ten Hag zal de laatste succesdruppels er nog uit moeten persen,wil hij op 15 mei na een uitermate succesvolle periode niet als loser uitgezwaaid worden. Het zou een wanprestatie zijn als dit Ajax met zijn dure huishouding en de aanwezige topspelers niet alleen de bekerfinale verliest, maar in de laatste vijf competitieduels tevens een voorsprong van vier punten op PSV verknalt en de landstitel verspeelt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TSM-Nathan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima speler!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen