Xavi kan niet meer om Frenkie heen, Memphis baalt wederom

3 april 2022, 19:53   Bijgewerkt: 3 april 2022, 19:59

FC Barcelona imponeerde twee weken geleden door Real Madrid in eigen huis met 0-4 te verslaan. De ploeg van Xavi is er veel aan gelegen om die overwinning een goed vervolg te geven. Dat moet dan gebeuren tegen Sevilla, de nummer twee. Mét Frenkie de Jong, maar zónder Memphis Depay

Na twee mislukte pogingen om Memphis over te nemen van Olympique Lyonnais maakte hij afgelopen zomer alsnog de overstap naar FC Barcelona. De Oranje-international beleefde een goede start in Catalonië en was onder Ronald Koeman niet weg te denken uit het elftal. Maar sinds de aanstelling van Xavi moet Memphis het vaker wel dan niet doen met een reserverol. De aanvaller raakte nog voor de winterstop geblesseerd. Terwijl hij aan het revalideren was, versterkte FC Barcelona de voorhoede. 

Memphis moet het sindsdien doen met een rol op het tweede plan. Ook in de thuiswedstrijd tegen Sevilla zal hij dus moeten hopen op een invalbeurt. Dat geldt niet voor Frenkie de Jong. De middenvelder is na een moeizame start van het seizoen helemaal opgeleefd en lijkt definitief een plek te hebben veroverd op het middenveld van Xavi. De Jong verschijnt ook tegen Sevilla aan de aftrap en krijgt dus opnieuw de voorkeur boven toptalent Gavi. Xavi voert ondanks de show in het Santiago Bernabéu één wijziging door. Dani Alves keert terug op de rechtsbackpositie, wat betekent dat Ronald Araujo weer in het centrum komt te spelen. Dat gaat ten koste van Eric García. 

FC Barcelona kan zondagavond uitstekende zaken doen. Bij een overwinning komen de Catalanen op gelijke hoogte met Sevilla, terwijl ze ook nog eens een wedstrijd minder hebben gespeeld. Bij Sevilla heeft Karim Rekik een basisplaats. Ook Nemanja Gudelj, oud-speler van NAC, AZ en Ajax, verschijnt aan de aftrap. Luuk de Jong ontbreekt overigens bij FC Barcelona. De kopsterke spits testte in de aanloop naar de kraker in Camp Nou positief op corona. De aftrap is om 21.00 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen