Klopp gaat ongevraagd los op UEFA: "Belachelijkste idee aller tijden"

13 mei 2022, 22:55
Foto: © ProShots

Jürgen Klopp (54) heeft vrijdag een vurig betoog gehouden tégen de Nations League. De coach van Liverpool werd geconfronteerd met deze zomer, waarin geen eindtoernooi staat gepland. Toch komen de landenteams wel weer in actie, voor de rondes van het door de UEFA nieuw ingevoerde toernooi. Dat is tegen het zere been van de Duitse coach.

"Dat is één van de belachelijkste ideeën aller tijden in het voetbal", reageert Klopp als een stier op een rode lap op een vraag over de UEFA. Die ging overigens helemaal niet over het toernooi, maar over het aantal beschikbare kaarten in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Er waren slechts 20.000 tickets beschikbaar voor de fans van The Reds, maar er kwam van Klopp vervolgens een betoog over de Nations League.

"Er zijn straks ploegen en spelers die meer dan zeventig wedstrijden hebben gespeeld. Dat is ook te gek voor woorden, want dan gaan we in de zomer ook weer verder met wedstrijden in de Nations League", brieste Klopp. "Geef ons voor de Champions League-finale meer kaarten en schaf de Nations League af. Dan heb je alsnog dezelfde inkomsten." Volgens Klopp is de Nations League namelijk vooral een commercieel idee van de UEFA.

Lees ookUEFA komt met excuses: Feyenoord-fans missen finaleticket na blunder

Ook ging de coach nog even in op de finale die dit weekend op Wembley op het programma staat tegen Chelsea voor de finale van FA Cup – als er meer fans welkom zijn. Dat duel ziet hij niet per se als kans op revanche op de verloren League Cup-finale van vorig seizoen. "Of we een rekening hebben om te vereffenen? Dat weet niet. Maar het was wel de langste strafschoppenserie waar ik ooit aan heb deelgenomen", glimlachte Klopp, weer iets vrolijker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen