UEFA komt met statement en excuses na rellen rond CL-finale

3 juni 2022, 20:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA gaat een onafhankelijk onderzoek in laten stellen na de ongeregeldheden voor de finale van de Champions League. Vorige week zaterdag ging het helemaal mis in het Stade de France. Ook finalist Real Madrid wil dat meerdere vragen over de wanorde beantwoord zullen worden.

De finale tussen Liverpool en Real Madrid (0-1) begon ruim een half uur later omdat hij voor de aftrap helemaal mis ging in Parijs. Daar drongen meerdere mensen zonder kaartje het stadion binnen, terwijl fans met een geldig ticket nog buiten stonden. Om de menigte in bedwang te houden gebruikte de Franse politie traangas en pepperspray. Er werden tientallen arrestatie verricht en er vielen honderden gewonden.

Op de eigen website biedt de UEFA excuses aan. 'Wij bieden onze oprechte excuses aan aan alle toeschouwers die angstaanjagende en verontrustende gebeurtenissen hebben meegemaakt, of daar getuige van zijn geweest, in aanloop naar de Champions League-finale in het Stade de France op 28 mei 2022 in Parijs. Een avond die een feest had moeten zijn voor het Europese clubvoetbal. Geen enkele voetbalfan mag in die situatie worden gebracht. Dit mag niet meer gebeuren.'

Nu zal dus een onafhankelijk onderzoek volgen om alles duidelijk in kaart te brengen. Dat zal onder leiding staan van Dr. Tiago Brandão Rodrigues uit Portugal. Hij zal onder meer gaan kijken naar veiligheid, mobiliteit en ticketing. Uiteindelijk zal Rodrigues zijn bevindingen in een rapport presenteren een de UEFA. De Europese voetbalbond zal dat dan eerst voorleggen aan de betrokken clubs Liverpool en Real.

Real Madrid wil antwoord op vragen

Na de 0-1 overwinning in de finale is wat Real betreft het laatste woord nog niet gezegd. De grootmacht uit Madrid laat via de eigen website weten dat het graag wil weten waarom er voor deze locatie werd gekozen en wie er verantwoordelijk is voor de onrust. 'Onze fans en supporters verdienen een reactie en de verantwoordelijken moeten verantwoordelijk worden gehouden om dit soort dingen uit het voetbal en de sport in het algemeen te bannen.'

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen