"Van Gaal verkiest normaal gesproken Brobbey boven Janssen"

20 juni 2022, 15:13

Youri Mulder heeft zijn verwachtingen uitgesproken over het Belgische avontuur van Vincent Janssen. De 28-jarige spits werd het afgelopen weekend gepresenteerd door Antwerp FC. Onder Mark van Bommel hoopt Janssen zijn carrière nieuw leven in te blazen, wat volgens Mulder wel kans van slagen heeft.

"Janssen is een uitstekende afwerker met een droge vlakke trap", stelt Mulder in gesprek met Sporza de aanwinst van Antwerp voor aan het Belgische publiek. "Hij heeft echt een goed schot en houdt de bal goed bij, maar hij is vooral een harde werker: hij is constant 'bezig' en maakt zich steeds aanspeelbaar. Hij mist de snelheid om in de diepte aangespeeld te worden, maar hij positioneert zich wel slim."

Het spel van Antwerp past goed bij de kwaliteiten van Janssen, verwacht Mulder. "Antwerp wil op de helft van de tegenstander spelen, dat ligt hem wel", vervolgt de voormalig voetballer. "De rol van Overmars en Van Bommel is ongetwijfeld groot geweest. Voor Janssen is het een uitgelezen mogelijkheid om zijn carrière in Europa weer te herlanceren."

Janssen startte zijn carrière bij Almere City en kwam via AZ in 2016 terecht bij Tottenham Hotspur. Het Engelse avontuur liep uit op een mislukking en ook op huurbasis bij Fenerbahçe wist de Nederlandse spits geen potten te breken. De afgelopen seizoenen bracht hij door bij Monterrey, waar hij zich in beeld speelde bij het Nederlands elftal. Tegen Wales kreeg hij eens kans als basisspeler en volgens bondscoach Louis van Gaal slaagde Janssen voor zijn examen.

In Antwerpen kan Janssen in beeld blijven bij Van Gaal. "Voor zijn WK-selectie is het alvast goed dat hij nu terug wat meer in het zicht speelt, want zoveel spitsen hebben we niet bij Oranje", aldus Mulder. "Al zal Van Gaal normaal gesproken Ajax-spits Brobbey verkiezen boven Janssen. Maar je weet het nooit. Als hij goed begint bij Antwerp, dan zou het zomaar kunnen dat hij meegaat naar het WK."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij begon Janssen bij Feyenoord. Kreeg daar geen contract.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen