De Ligt wacht interessante concurrentiestrijd bij Bayern München

11 juli 2022, 23:22

Als Matthijs de Ligt het voor het zeggen heeft, speelt hij komend seizoen zijn wedstrijden voor Bayern München. De 22-jarige verdediger staat in de concrete interesse van de Duitse grootmacht, die maandag een eerste bod heeft gedaan op de oud-Ajacied. Mocht Bayern München een akkoord bereiken met Juventus, zal De Ligt nog wel flink aan de bak moeten om een basisplaats te veroveren in Zuid-Duitsland. 

De Ligt zou al overeenstemming hebben bereikt met Bayern München over een zomerse transfer. Nu is het aan de recordkampioen van Duitsland om een deal te sluiten met Juventus. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De Italianen zetten hoog in. Volgens BILD bedroeg het eerste Beierse bod op De Ligt een slordige zestig miljoen euro met bonussen, maar dat is niet genoeg voor Juve. De Oude Dame mikt op tachtig miljoen. De gesprekken over een transfer van de Oranje-international zullen de komende dagen voortgezet worden en de clubs zullen er naar alle waarschijnlijkheid wel uitkomen. 

Wat betekent de mogelijke komst van De Ligt voor de huidige centrale verdedigers van Bayern München? Heel veel heeft hoofdtrainer Julian Nagelsmann er momenteel niet tot zijn beschikking. Nagelsmann zag Niklas Süle onlangs vertrekken naar rivaal Borussia Dortmund, waardoor hij centraal achterin enkel nog de beschikking heeft over Lucas Hernandez en Dayot Upamecano. Laatstgenoemde werd in verband gebracht met een vertrek uit München, nu hij van zaakwaarnemer is gewisseld. Maar de Fransman blijft 'gewoon' bij Bayern. Daar brengt ook de mogelijke komst van De Ligt geen verandering in. Dat schrijft Christian Falk van BILD althans. 

Dat betekent dat De Ligt zijn borst mag natmaken. De oud-aanvoerder van Ajax wacht een interesse concurrentiestrijd in Zuid-Duitsland. Bayern München telde vorig jaar nog 42,5 miljoen euro neer om Upamecano los te weken bij RB Leipzig. Hij kwam in het afgelopen seizoen 38 keer in actie voor de Duitse grootmacht. Upamecano is een jaartje ouder dan De Ligt en heeft evenals zijn mogelijk aanstaande ploeggenoot dus nog heel wat voetbaljaren te gaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen