Brandts ziet achilleshiel van PSV: "Dat doe je met je hele elftal"

20 augustus 2022, 12:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ernie Brandts weet wat PSV moet veranderen als het dit seizoen hoge ogen wil gooien in de Eredivisie en de Champions League. De oud-speler van de Eindhovenaren is van mening dat er in de achterhoede wel een schepje bovenop mag. Hij is wel zeer te spreken over trainer Ruud van Nistelrooij.

"Hij laat niks liggen en eist dat ook van zijn team, dat weet ik zeker", vertelt Brandts in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Voor mij was het wel opvallend dat Rangers deze week, en ik zag dat ook in de wedstrijd tegen AS Monaco, soms zo linies kon overslaan als de ploeg de bal had. PSV stond soms niet compact genoeg, was wat ik constateerde. De tegenstander kon te makkelijk doorvoetballen en met een pass waren gelijk drie of vier man weg. Dat moet PSV zien te verbeteren."

Brandts ziet dat het bij PSV op de eigen helft anders moet en heeft nog een kleine tip. "Bij PSV is het verdedigend te broos. Dat begint al voorin, want je doet het met je hele elftal. Misschien is Xavi Simons voetballend een sleutel, omdat hij het voetbal kan brengen dat de tegenstander pijn doet. Hij heeft een individuele actie in huis en scorend vermogen. Tegelijkertijd snap ik wel dat PSV veel accent op het verdedigende deel wil leggen. Als dat lukt zie ik ze doorgaan."

Rangers FC

PSV heeft dit weekend van de KNVB vrijaf gekregen zodat het zich volledig kan richten op de wedstrijd tegen Rangers FC. Eerder deze week werd het 2-2 in Glasgow, dus tijdens de return van aanstaande woensdag in Eindhoven ligt alles nog helemaal open. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt in het Philips Stadion. Er staat veel op het spel. De winnaar grijpt namelijk een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Rangers speelt vanmiddag wel en neemt het op tegen Hibernian.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen