Matchwinner De Jong legt plan PSV uit: "Zodoende valt 'ie binnen"

9 augustus 2022, 23:26   Bijgewerkt: 9 augustus 2022, 23:36

PSV heeft zich dinsdagavond ten koste van AS Monaco verzekerd van een plek in de laatste voorronde van de Champions League. Lang zag het er niet naar uit dat de Eindhovenaren de wedstrijd nog naar zich toe konden trekken, maar in de verlenging bewees Luuk de Jong maar weer eens zijn waarde.

Bij de tweede paal dook De Jong op om PSV - hoe kan het ook anders - met een kopgoal toch aan de overwinning te helpen. Op dat moment zat de vermoeidheid er al flink in. "Je zag dat iedereen een beetje op was, dus we probeerden de zijkanten te zoeken en van daar de bal in te brengen", legde De Jong het strijdplan uit aan ESPN. "Eerst maakten we al de gelijkmaker door een bal richting de tweede paal. In de rust van de verlenging zei de trainer dat we die tweede paal nog meer op moesten zoeken. Zodoende valt 'ie binnen."

Zie ook: De Jong kopt winnende binnen en maakt Philips Stadion helemaal gek

Ook bij De Jong zelf was de vermoeidheid op dat moment al behoorlijk toegeslagen. "Ik stond op het einde in de muur met kramp in m'n hamstring. Ik kon niet meer springen", lachte de spits na afloop. "Het was een aardige strijd en dat zag je. Maar compliment voor hoe iedereen gestreden heeft."

Thuis

Uiteraard werd de doelpuntenmaker luidkeels toegezongen. Dat hij hetzelfde al bij FC Barcelona meemaakte, maakt het bijzondere gevoel in Eindhoven er niet minder om. "Natuurlijk, Camp Nou is fantastisch. Maar dit is mijn thuis. Als je terugkomt en in zo'n belangrijke wedstrijd de winnende binnen mag koppen, en het hele satdion voor je springt... Dat gevoel went nooit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen