AZ ziet Bazoer terugkeren en beschikt eindelijk over nieuweling

7 september 2022, 12:30
AZ ziet Bazoer terugkeren en beschikt eindelijk over nieuweling

AZ kan donderdagavond in de Conference League een beroep doen op Riechedly Bazoer en Zinho Vanheusden. Zij zijn fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie van trainer Pascal Jansen. AZ neemt het in Slowakije op tegen het Oekraïense SK Dnipro-1.

Jansen vertrok woensdagochtend met zijn ploeg richting Slowakije, waar AZ de groepsfase van de Conference League zal openen. Bazoer is weer fit om eventueel minuten te maken, nadat hij weken afwezig was vanwege een blessure. De middenvelder maakte deze zomer transfervrij de overstap van Vitesse naar AZ en maakte tegen Dundee United zijn debuut voor de Alkmaarders.

De fans van AZ kunnen zich ook verheugen op de eerste momenten van Vanheusden. De verdediger wordt dit seizoen gehuurd van Internazionale, maar was tot nu toe nog niet fit genoeg om in actie te komen. Tegen SK Dnipro-1 zit hij eindelijk bij de selectie. Dat geldt nog niet voor smaakmaker Jesper Karlsson, die nog altijd kampt met een vervelende spierblessure.

AZ kent gunstige loting

AZ speelt donderdagavond (21.00 uur) vanwege de oorlog in Oekraïne niet in dat land. De wedstrijd tegen SK Dnipro-1 wordt afgewerkt in de Kosická futbalová aréna in Slowakije. De Alkmaarders zijn ook gekoppeld aan FC Vaduz uit Liechtenstein en het Cypriotische Apollon Limasol. Overwintering in de Conference League moet dus lukken voor het team van Jansen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen