Buijs had Arjen Robben mooier afscheidsjaar gegund

30 september 2022, 10:14

Danny Buijs (40) heeft in gesprek met De Telegraaf teruggeblikt op zijn tijd bij FC Groningen. De oefenmeester, die inmiddels in België werkzaam is bij KV Mechelen, gaat onder meer in op de verschillen tussen dat land en Nederland, maakt de balans op van zijn tijd bij de Trots van het Noorden en had mooie woorden over voor Arjen Robben.

Buijs is blij dat hij al vroeg in zijn trainersloopbaan met een absolute topper van het kaliber-Robben heeft mogen werken. "Deed hij in een wedstrijd of training mee, dan ging het hem zo gemakkelijk af", blikt de trainer terug. Het perfectionisme van Robben, die volgens Buijs het liefst honderd procent fit wilde zijn om te spelen, zat hem in de ogen van de oefenmeester af en toe in de weg: "Die belemmering liet hij pas los in de eindfase van het seizoen." In het uitduel met FC Emmen beleefde Robben zijn hoogtepunt, door met twee assists bij te dragen aan de 0-4 overwinning en daarmee de weg te plaveien naar deelname aan de play-offs. "Jammer dat we niet meer van hem konden genieten en blessures hem zo vaak terugwierpen", zegt Buijs.

Het werken met wereldster Robben was dus een hoogtepunt voor Buijs, die terugkijkend vooral positief is over zijn tijd in Groningen. "Ik heb er vier fantastische jaren gehad, zoals ik FC Groningen als speler ook als geweldig heb ervaren", klinkt het. De trainer ziet dat de club inmiddels financieel een stuk gezonder is dan voor zijn aantreden. "Toen ik kwam, moest Oussama Idrissi voor 2 miljoen euro aan AZ worden verkocht om financieel niet kopje onder te gaan. Deze zomer legde de club lachend biedingen van 8 en 9 miljoen euro op spits Jørgen Strand Larsen naast zich neer."

Mechelen

Met KV Mechelen koos Buijs voor een stap naar een competitie die hij niet kende. Met twee nederlagen was de competitiestart teleurstellend, maar door zeven punten uit de drie wedstrijden daarna te halen kreeg hij het elftal daarna weer op de rails. De clichés over bedeesde Belgen en Hollanders met een grote mond ontkracht Buijs deels: "Karakters laten zich niet vangen door nationaliteit. Je hebt harde Belgen en zachtaardige Nederlanders en andersom." Hij prijst zich vooral gelukkig met de leeftijdsopbouw van zijn selectie: "Bij KV Mechelen lopen er vijftien, zestien spelers van 25 jaar en ouder rond terwijl ik in Groningen zoveel jongens jonger dan 23 jaar had rondlopen. Daar had bijna geen speler kinderen en was iedereen bezig met z'n eigen carrière. Hier lopen veel vaders rond en denken sommigen na over hun leven na het voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen