Duitsland maakt zich zorgen om Neuer na nieuwe tegenslag

26 oktober 2022, 14:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manuel Neuer kan aankomende zaterdag nog niet zijn rentree maken bij Bayern München. De 36-jarige keeper werd voor het thuisduel met de nummer zes van de ranglijst weer terug in het doel van Der Rekordmeister verwacht, maar moet die wedstrijd alsnog laten schieten.

Neuer zou inmiddels de looptraining wel hebben hervat. Zijn club mikt nu op een rentree in het Champions League-duel van volgende week, als Bayern het op dinsdag op mag nemen tegen Inter. Komt dat duel ook te vroeg, dan is het uitduel met Hertha BSC van 5 november de volgende mogelijkheid voor Neuer om terug te keren onder de lat.

Neuer speelde op 8 oktober voor het laatst voor zijn club. Tijdens het 2-2 gelijkspel Borussia Dortmund kon hij de hele wedstrijd gewoon keepen, maar sindsien houdt een kneuzing in het schoudergewricht de ervaren doelman langs de kant. FC Bayern-directeur en oud-doelman Oliver Kahn verwachtte afgelopen dinsdag nog dat het wel los zou lopen met het herstel van Neuer. "Ik geloof niet dat het zo ernstig is", zei Kahn toen.

Mogelijke vervangers

De Duitse bondscoach Hansi Flick zal de ontwikkelingen in München bezorgd volgen. De oefenmeester, die voor hij bij de Duitse bond aan de slag ging de Champions League won met Bayern en Neuer, ziet in Neuer nog altijd een onbetwiste basisspeler. Met Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) en Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) nam Flick twee andere keepers op in zijn laatste selectie, voor de Nations League-duels van september. Mocht Neuer niet tijdig fit geraken, dan komen eventueel ook Bernd Leno (Fulham) en Oliver Baumann (Hoffenheim) mogelijk nog in beeld bij Die Mansschaft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen