Emegha geniet bij Feyenoord-beul: "Was interesse uit Nederland"

28 oktober 2022, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Emanuel Emegha heeft het enorm naar zijn zin bij Sturm Graz. De negentienjarige aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen in Oostenrijk en won donderdagavond met zijn werkgever in de Europa League van Feyenoord. Emegha vindt dat de underdog die overwinning zeker verdiende.

Emegha mocht tegen Feyenoord als invaller binnen de lijnen komen. In de blessuretijd maakte ploeggenoot Otar Kiteishvili de winnende treffer. "Wij wisten dat dit kon en we hebben het gedaan. Daar ben ik super blij mee, ik vind het echt fantastisch. We bleven doorgaan tot het einde. Ik had zelf twee keer kunnen scoren, maar dat we gewonnen hebben is belangrijker", aldus Emegha in gesprek met ESPN.

Via Sparta Rotterdam en Antwerp kwam Emegha afgelopen zomer plotseling in Graz terecht. "Bij Antwerp raakte ik meteen geblesseerd en heb ik mijn niveau niet meer gehaald. Na de vakantie ging het prima, maar ik kon niet rekenen op veel speeltijd. Dat heb ik geaccepteerd en ik ben nooit gestopt met hard werken. k heb het naar mijn zin en speel eindelijk weer. Ik maak hier veel minuten, dat is waarom ik naar de club gekomen ben."

Emegha kon terugkeren naar Nederland

Het was ook een optie voor de geboren Hagenaar om terug te keren naar Nederland. Hij koos echter voor een nieuw avontuur in Oostenrijk. "Er waren ook Nederlandse clubs met interesse, maar Sturm Graz wilde me al langer. Het is hier gewoon anders dan in Nederland. Ik had rust nodig en moest even weg uit mijn eigen drukke omgeving. Dat pakt hier goed uit, voor mijn gevoel gaat het fantastisch."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen