Moet Brobbey starten tegen Liverpool? "Dat heeft Ajax wel gemist"

23 oktober 2022, 23:51

Met vier goals in twee wedstrijden heeft Brian Brobbey zich meer dan bewezen sinds hij weer in de basis staat bij Ajax. De vraag of hij ook deze week tegen Liverpool moet starten, lijkt daarmee al beantwoord. De analisten in de studio van ESPN vinden in ieder geval van wel. 

Kenneth Perez zag zaterdag tegen RKC Waalwijk (1-4) al een belangrijke rol voor Brobbey. Waar Ajax volgens hem tamelijk gemakzuchtig de wedstrijd in ging, waren het de individuele kwaliteiten van onder meer de spits die uiteindelijk toch het verschil maakten. "Bij zijn eerste goal deed RKC wat ze absoluut niet mogen doen: de lijn naar Brobbey open houden. Als je hem kan inspelen, verliest hij bijna nooit een bal. Hij is oppermachtig ten opzichte van de verdedigers", begon hij in Dit Was Het Weekend.

Kees Kwakman ziet Brobbey dan ook graag starten tegen Liverpool. "Hij heeft nu in de Eredivisie weer een paar keer gespeeld en is fitter - al kreeg hij nog wel kramp. Maar dan moet je hem tegen Liverpool ook gewoon neerzetten." Perez beaamde dat. "Ik hoorde Alfred Schreuder ook zeggen dat Brobbey hem diepte in het spel geeft. Dat is iets wat Ajax wel echt gemist heeft."

"Het leuke aan hem is, dat hij als aanspeelpunt kan fungeren - dat hij daar met dat grote lijf gaat staan en mensen eronder kunnen komen, of hij zelf kan wegdraaien - én dat hij in de diepte gevaarlijk is", vervolgde Kwakman. "Dat zie je niet vaak bij een spits. Daarin is hij uniek. En hij wil gewoon doelpunten maken. Vorige week zei hij al: 'als ik niet scoor, slaap ik niet.'"

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen