Opmerkelijk advies Schreuder: "Herstel de tandem Tadic-Blind"

6 oktober 2022, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic en Daley Blind zijn misschien wel de twee spelers van Ajax die de meeste kritiek hebben gekregen in de laatste weken. Toch zou voormalig voetballer Keje Molenaar de twee routiniers juist in ere herstellen. In zijn ogen levert Steven Bergwijn aan de linkerkant te weinig en zou Alfred Schreuder een oude tandem moeten repareren.

"Sinds Tadic aan de rechterkant speelt, heeft hij geen bal geraakt. Mijn advies aan Schreuder is dan ook: herstel de tandem Tadic-Blind aan de linkerkant. Dat was altijd de sterkste kant, vooral in balbezit. Ajax kan de bal voorin niet meer vasthouden, terwijl dat juist altijd de kracht was", komt hij tegenover Het Parool met een in elk geval weinig gehoord advies.

Verder zou hij Brian Brobbey in de spits posteren. "Ten eerste vind ik Kudus geen spits, zet hem tussen Blind en Tadic. En zet Davy Klaassen erin. Die is altijd goed voor een goal", pleit hij voor veranderingen op het middenveld van de Amsterdammers. Dat het achterin zo ongekend zwak is bij de ploeg van Schreuder, komt volgens Molenaar door de vele vertrekkers in de afgelopen transferzomer. 

Lees ook: Kieft zag maar één speler voldoende halen bij 'ontluisterend' Ajax

Van Gaal

Verder kwam de NOS met de constatering dat ook bondscoach Louis van Gaal deze nederlaag van Ajax ter harte zal nemen. 'Zorgwekkend voor het Nederlandse voetbal is dat Louis van Gaal bij de zoektocht naar zijn sterkste elf voor het aankomende WK op een basis van Ajacieden lijkt te leunen, die gewogen en (veel) te licht werden bevonden in de Europese topduels tegen Liverpool en Napoli', schrijft het medium. 'Voor vier duels op rij zonder zege moeten ze bij Ajax terug naar de periode onder trainer Marcel Keizer, vijf jaar geleden. Een bijna vergeten hoofdstuk al, voorafgaand aan de gloriejaren onder de afgelopen zomer vertrokken Erik ten Hag.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij lag Keizer er al vrij snel uit. Voor de winterstop en toen kwam Ten Hag met Schreuder als assistent. Bergwijn 3-4 slechte wedstrijden maar wel vaak beslissend geweest. (jan) Klaassen moet je niet opstellen, mist snelheid, Berghuis op 10, Tadic weer op links en Bergwijn op rechts.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen