Van Hooijdonk noemt rechtsback die Van Gaal over het hoofd ziet

24 oktober 2022, 13:21

Het verbaast Pierre van Hooijdonk dat Bart Nieuwkoop niet is opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar. Als de voormalig aanvaller op de stoel van bondscoach Louis van Gaal zou zitten, dan had hij de rechtsback van Union Sint-Gillis de voorkeur gegeven boven Devyne Rensch.

Van Hooijdonk stipt bij Studio Voetbal aan dat Rensch weinig ervaring heeft als rechtervleugelverdediger in een 5-3-2-systeem. "Een jaar geleden speelde hij twintig minuten bij het Nederlands elftal als wingback toen hij bij Ajax niet speelde. Voor de rest speelt hij er nooit. Nieuwkoop speelt daar al twee jaar lang", aldus de oud-spits.

"Vorig jaar is Nieuwkoop officieus kampioen geworden met Union Sint-Gillis, nu staan ze vierde. Hij is een specialist op die positie, Rensch is dat niet. Hij hobbelt uitstekend mee bij Ajax, maar ik vind hem er niet uitspringen", besluit Van Hooijdonk.

Wingback in 5-3-2-systeem

In het 5-3-2-systeem dat Union Sint-Gillis speelt, bestrijkt Nieuwkoop de rechterflank. De oud-speler van Feyenoord heeft sinds vorig jaar zomer 57 officiële wedstrijden voor de Belgische club gespeeld. Afgelopen zaterdag bezorgde hij zijn ploeg met z'n eerste van het seizoen een punt tegen Club Brugge (2-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bart Nieuwkoop is geen (ex)Ajaxied, dus dat doet er niets aan af of hij goed speelt. Bij spelers van Ajax geldt dat niet voor van Gaal. Die kunnen slecht presteren en evengoed worden geselecteerd voor het Nederlands elftal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen