"De Belgen lijken nu meer op Nederlanders en wij op de Belgen"

28 november 2022, 09:26

Aad de Mos vindt niet dat er 'te grote conclusies' getrokken moeten worden uit de teleurstellende wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ecuador (1-1). De analist en voormalig trainer hoopt wel dat de Oranje-spelers elkaar de waarheid zeggen en trekt daarbij een vergelijking met België.

Hoewel het Nederlands elftal nauwelijks wat creëerde tegen Ecuador, ziet De Mos het teleurstellende WK-optreden slechts als een momentopname. "Elk toernooi speel je een keer een slechte wedstrijd. De 0-0 tegen Zweden in 1974 was ook niet best. Dat we verdedigend denken, geloof ik niet. De afstanden zijn ook kleiner dan in de jaren tachtig en negentig. Het voetbal is anders, de ruimtes kleiner. Een land als Ecuador gedijt daar goed bij. Die durfden elkaar aan te spelen", zegt hij tegen Voetbal International.

De Mos denkt dat we tegen Qatar gaan zien wat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal aanvallend kan. Voorin heeft Oranje wel wat problemen, vindt de 75-jarige De Mos. "Een aantal spelers zijn niet fit of niet in vorm. Daar moeten oplossingen voor gevonden worden. Misschien Xavi Simons een keer opstellen, als nieuwe impuls", gaat hij verder.

Oorlogje

'Een oorlogje' binnen de Oranje-selectie is misschien wel wenselijk, denkt De Mos. "Ik hoop dat spelers elkaar ook de waarheid zeggen. Ik heb de Belgen vaak verweten dat ze als een stelletje koorknapen bij elkaar zaten, pratend over mooie auto's en hun bankrekening. Maar nu is het omgekeerd. De Bruyne en Alderweireld pakken elkaar aan, terwijl het bij ons gezelligheid troef is. De Belgen lijken nu meer op Nederlanders en wij op de Belgen."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen