Flink portie lef: veldbestormer betreedt veld in Qatar met regenboogvlag

28 november 2022, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opmerkelijk beeld tijdens de wedstrijd tussen Portugal en Uruguay op het WK in Qatar. Vlak na de rust bestormde een supporter het veld met een regenboogvlag in de hand. Politieke uitingen over homo-acceptatie zijn ten stengste verboden tijdens het wereldkampioenschap.

De supporter rende het veld in en werd uiteindelijk door aanwezige beveiligers gevloerd toen hij in het strafschopgebied van Portugal liep. Snel daarna werd de supporter uit het stadion gezet. De camera's brachten het tafereel bewust niet in beeld. Veldbestormers en streakers worden bij wedstrijden bewust buiten beeld gelaten, om de acties niet toe te juichen.

Het dragen van regenboogkleuren in het stadion is in Qatar ten strengste verboden. Verschillende Europese deelnemers wilden tijdens het WK een regenboog-aanvoerdersband dragen, maar dat zou hen op een geldboete én een gele kaart komen staan. Daarom hebben de captains besloten om de OneLove-aanvoerdersband niet om te doen.

Portugal en Uruguay stonden op dat moment nog met 0-0 gelijk. Niet lang na het incident openden de Portugezen de score. Een voorzet van Bruno Fernandes werd niet geraakt door Cristiano Ronaldo, maar eindigde wel achter de doelman.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Krijg je als beveiliger al een schamele 40 cent voor je werk, moet je er ook nog vele meters voor sprinten achter deze protestant aan.

ADB1973
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Mogen ze Skitles verkopen in het stadion 🤣

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Veldbestormers laten ze al jaren niet meer zien .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen