Massale roep om Xavi Simons of Noa Lang in Oranje

27 november 2022, 10:22   Laatste update: 10:37

Het Nederlands elftal heeft behoefte aan creativiteit op het middenveld en voorin. De eerste twee wedstrijden op het WK in Qatar verliepen niet zoals gepland, ondanks dat er van Senegal nog wel werd gewonnen. De roep om Xavi Simons of Noa Lang is ontzettend groot in de Nederlandse analistenwereld.

'Bergwijn zit 'vast' zoals bij Ajax, onbevangenheid van Noa Lang of Xavi Simons kan iets openbreken', schrijft het Algemeen Dagblad als een van de vier pijnpunten van het huidige Oranje. 'Alsof Bergwijn met zak aardappelen op zijn rug voetbalt, daar waar je hoopt op onbevangenheid bij iemands eerste WK. Die beginnersgeest, misschien kunnen anderen die wel brengen, een pingelaar als Noa Lang bijvoorbeeld. Of de al eerder genoemde Xavi Simons. (…) Van Gaal heeft de jonkies in deze selectie uitgedaagd om tegen de bestaande hiërarchie aan te schoppen. Wellicht is dit een moment om uit die groep iemand een kans te geven in de basis.'

Ook Pierre van Hooijdonk richt zich bij de NOS op Lang of Simons, omdat hij wat onbevangenheid in het elftal wil krijgen. "Dan kom je al snel uit bij Xavi Simons, maar Noa Lang is ook een type dat onverstoorbaar is. Hij kan de zaak weleens goed opschudden", dacht de voormalig aanvaller, die vindt 'dat er iets moet gebeuren'. "De eerste twee wedstrijden waren heel erg matig. Als je zo doorgaat, kom je nog wel voorbij Qatar, maar daarna is het gedaan. Zoals het op het EK ook ging."

Lees ook: Stop the count: weg naar halve finale voor Oranje ligt compleet open

En ook Martijn Krabbendam van Voetbal International komt tot dezelfde conclusie als zijn collega's: Lang of Simons is nodig. "Het kussen moet een beetje opgeklopt worden", stelt hij in de podcast. "Om verder te komen zal het voetbal toch van een hoger niveau moeten worden. (...) Van Gaal moet zorgen dat het voetbal beter wordt en het elftal naar zijn hand kan zetten. Dat heeft hij aangetoond." 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Ben net buiten geweest maar hoorde niks . Wat een onzin weer dit Aangezien we niet echt goed spelen zou ik niet te veel wisselen . Gewoon deze pot zien als een belangerijke pot niet als oefenen ,spelers tevreden houden etcetc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen