Memphis hard over invallen: "Of ik eerder had willen starten? Ja"

27 november 2022, 14:23

Memphis Depay (28) viel tegen Ecuador ontzettend matig in, maar deed na eerder een half uur wel een helft mee bij het Nederlands elftal. Dat was op voorspraak van de technische staf: de aanvaller van FC Barcelona had zelf liever gespeeld. "Als je vraagt of ik zelf al weer eerder had willen starten, dan is het eerlijke antwoord: ja."

Dat vertelt Memphis tegenover het Algemeen Dagblad over zijn eigen revalidatie. "Nu ben ik meegegaan in hoe de staf het ziet", aldus de aanvaller. "Ik sta natuurlijk liever in het veld. Ik snap ook het traject dat de bondscoach voor ogen had. Ik voel me fit nu, de blessure was al geheeld en het lichaam reageert goed op inspanning, ook na een pittige training de dag na een wedstrijd. Dus ik denk dat ik klaar ben om in de basis te staan."

De ochtendkrant weet dat Memphis ongeveer een uur speeltijd zal krijgen tegen Qatar dinsdag en dan gewisseld zal worden. Ondanks dat hij tot dusver ongelukkig inviel, is de spits vol vertrouwen in zijn eigen kwaliteit. "Wat je in de loop van een carrière leert, is dat er zoiets is als vorm. Maar ik hoef niet per se in vorm te zijn om met één moment een wedstrijd te kunnen beslissen", stelt Memphis.

Lees ookWaarom Van Gaal gelijk kreeg met de invalbeurt van Weghorst

"Je ziet het ook bij dit WK weer: Er zijn meer teams die nog niet goed spelen. En ook wedstrijden zijn niet altijd goed. Die worden dan in één of twee momenten beslist", hoopt Memphis het verschil te kunnen maken namens Oranje. Tot dusver was hij nog zeker niet bepalend namens het Nederlands elftal. Vooral zijn invalbeurt tegen Ecuador was bijzonder zwak. 

Invalbeurt Memphis

Maar dat is lastig, legt hij uit tegen Voetbal International. "Je komt terecht in een wedstrijd die al een tempo heeft. Dan moet jij verschil maken, terwijl je ook afhankelijk bent, van de ballen die krijgt, de beweging om je heen... Tegen Senegal heb ik in de eerste vijftien minuten na mijn invalbeurt misschien drie keer een bal geraakt. Maar dan, op het laatst, ligt-ie er in de ruimte en kan je beslissend zijn bij de 2-0. Het gaat om momenten die de ene keer beter uitpakken dan de andere keer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was lekker op de bank blijven zitten .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hadden we nog langer met 10 man gestaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen