Pasveer viert 39ste verjaardag, maar zou niet de oudste WK-klant zijn

8 november 2022, 11:20

Remko Pasveer vier vandaag (dinsdag) zijn 39ste verjaardag. De doelman van Ajax krijgt mogelijk vrijdag zijn grootste cadeau, als bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie voor het WK in Qatar bekendmaakt. Daar hoopt hij logischerwijs ook als eerste keeper naartoe te gaan. De oudste WK-deelnemer zou hij dan desondanks niet zijn.

Dat record is sinds de zomer van 2018, toen het wereldkampioenschap werd gehouden in Rusland, namelijk stevig in handen van de Egyptenaar Essam El-Hadary. De sluitpost keepte met een leeftijd van 45 jaar en 161 dagen namens de nationale ploeg in Rusland en is daarmee de oudste deelnemer ooit aan een mondiale eindronde.

Hij nam het record over van Faryd Mondragón, die in 2014 43 jaar en 3 dagen oud was toen hij in actie kwam namens Colombia op het WK. Mondragón was reservekeeper, maar mocht tegen Japan als invaller opdraven. Ook de oudste veldspeler van het WK is een veertigplusser. Roger Milla speelde in 1994 met een leeftijd van 42 jaar en 39 dagen namens Kameroen.

Voor de komende editie zou Pasveer tot de oudste spelers van het wereldkampioenschap behoren. De oudste is hij sowieso niet. Ook de eveneens 39-jarige Dani Alves maakt zich namelijk op voor de eindronde. De Braziliaanse rechtsback behoort tot de definitieve selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen