Opstelling Oranje tegen Qatar: Van Gaal wijzigt op twee posities

29 november 2022, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft zijn opstelling voor het laatste groepsduel van het Nederlands elftal met Qatar bekendgemaakt. De bondscoach grijpt het treffen met het gastland zoals verwacht aan om Memphis Depay zijn eerste basisplaats tijdens dit WK te gunnen. Ook Marten de Roon verschijnt om 16.00 uur aan de aftrap. De middenvelder van Atalanta Bergamo krijgt daarmee de voorkeur boven Teun Koopmeiners én Steven Berghuis. 

In aanloop naar het WK was er genoeg te doen om Memphis. De aanvaller scoorde dit kalenderjaar vier keer voor het Nederlands elftal en heeft niet veel doelpunten meer nodig om Robin van Persie te evenaren als topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Memphis viel tijdens het Nations League-duel met Polen op 22 september echter geblesseerd uit. Hij kwam daarna geen minuut meer in actie voor FC Barcelona én Oranje, waardoor het nog maar de vraag was hoe fit hij zou zijn tijdens het WK. Na invalbeurten tegen Senegal en Ecuador blijkt hij dus fit genoeg voor het treffen met Qatar. 

Memphis neemt in de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal de plek over van Steven Bergwijn. De aanvaller van Ajax verscheen tegen Senegal en Ecuador nog aan de aftrap, maar hij kon in beide wedstrijden weinig tot geen indruk maken. Bergwijn is niet de enige speler die wordt geslachtofferd door Van Gaal. Ook De Roon krijgt de kans van de bondscoach. De middenvelder van Atalanta Bergamo neemt op het middenveld plaats naast Frenkie de Jong en krijgt daarmee de voorkeur boven Koopmeiners en Berghuis. Koopmeiners had een basisplaats tegen Ecuador, maar speelde een erg ongelukkige wedstrijd. Berghuis moet, na zijn basisplaats tegen Senegal, voor de tweede wedstrijd op rij genoegen nemen met een reserverol. 

Opstelling Oranje: Andries Noppert; Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké; Denzel Dumfries, Marten de Roon, Frenkie de Jong, Daley Blind; Davy Klaassen; Cody Gakpo en Memphis Depay. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen