Van Hooijdonk kraakt basisklant Oranje: "Hij was heel slecht"

25 november 2022, 18:13

Pierre van Hooijdonk heeft halverwege de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Ecuador bondscoach Louis van Gaal het advies gegeven om Teun Koopmeiners eruit te halen.

Koopmeiners vervangt tegen Ecuador Steven Berghuis op het middenveld, maar maakt vooralsnog weinig indruk. "Hij valt helemaal uit de toon. Hij is traag, zijn handelingssnelheid is te laag en lijdt veel balverlies. Ik wil heel graag het allerbeste in hem zien, maar bijna alles wat hij deed ging verkeerd. Mede daardoor kwam Nederland onder druk. Er was op Frenkie na geen rustpunt op het middenveld. Hij was heel slecht, eigenlijk."

Over Cody Gakpo, die na vijf minuten het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, is de oud-aanvaller wel te spreken. "Het was een wondergoal, echt fantastisch. Een goede inspeelpass van Aké. Bergwijn bewoog tussen de linies, maar zijn aanname was niet goed. Klaassen snuffelt daar altijd rond en dan is Gakpo zijn aanname en tweede tik heel goed. En dan met zijn linkerbeen deze streep is waanzinnig. Echt een fantastische goal is dit."

Naarmate de eerste helft vorderde, raakte Oranje de controle over de wedstrijd kwijt. "Nederland had zoiets van: we staan voor: wat moeten we eigenlijk doen? Die gasten hadden zoiets van: we moeten de boel zien recht te breien, dus die namen het initiatief", aldus Marco van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen