Buitenlandse media over Oranje: 'De grote Louis heeft gefaald'

10 december 2022, 10:52   Bijgewerkt: 10 december 2022, 10:58

Voor het eerst - en laatst - dit WK speelde Oranje vrijdag een topwedstrijd op het allerhoogste podium. Dat betekende uiteraard ook dat de hele wereld meekeek. In Argentinië is men vooral blij dat de ploeg van Louis van Gaal is afgetroefd, al konden media uit andere landen ook genieten van het spel van Oranje. 

In Argentinië was het uiteraard groot feest na het uitschakelen van Oranje en het bereiken van de halve finale. Vooraf werd met ontzag naar het Nederlands elftal gekeken, maar het Argentijnse TyC Sport was na afloop cynisch over 'tacticus' Louis van Gaal. 'Hij liet weinig tot niets zien van waar hij vooraf op had gehint. Zijn enige oplossing was om alle lange mensen in de Argentijnse zestien neer te zetten en lange ballen te spelen. Het was ver verwijderd van zijn vermeende voetbal-DNA.'

Van Gaal legde in aanloop naar de kwartfinale veel nadruk op het afstoppen van Messi. 'Maar deze avond maakte duidelijk dat de formule van de grote Louis heeft gefaald. De nummer tien van de Argentijnse ploeg kon zo'n zeventig minuten lang het allerbeste van zijn spel laten zien. Ondanks dat hij omringd werd door Frenkie de Jong, Marten de Roon, Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké, vond hij telkens de ruimte tussen de linies en ging hij perfect om met elke aanvallende mogelijkheid die hij kreeg.'

Ook in andere landen werd vol bewondering gekeken naar de sensationele kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. The Guardian sprak van een wreed einde van wat mogelijk Van Gaals laatste wedstrijd als trainer was. 'Van Gaal, die dit toernooi op zijn 71e nog nieuwe bewonderaars heeft vergaard met zijn onnavolgbare persoonlijkheid.' De wedstrijd zelf vatte de krant samen als 'vurig' en 'lastig in toom te houden'. 'Het liep uit op een complete chaos. Het was een WK knock-outwedstrijd voor de eeuwigheid.'

Ook het Spaanse Marca zag een 'epische' wedstrijd met 'momenten om nooit te vergeten'. Eén van die momenten was de late 2-2 van Wout Weghorst. 'De Argentijnen waren nog zestig seconden verwijderd van de halve finale, toen Teun Koopmeiners mocht aanleggen voor zijn vrije trap. Tot ieders verbazing kon Weghorst de bal ontvangen, controleren, even vasthouden en uithalen. Met een magische uitvoering dwong Nederland een verlenging af.' Het leverde Oranje uiteindelijk dus helaas geen plek in de halve finale op.

Lees ook: Snoeihard oordeel over Van Gaal: 'Zijn we er toch weer ingetuind'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal is een goed mens en tot op een bepaalde hoogte een goede trainer, meer niet. Van Gaal is een stereotype Nederlandse coach, namelijk niet op tijd ingrijpen als de wedstrijd er naar vraagt.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal is een goed mens en tot op een bepaalde hoogte een goede trainer, meer niet. Van Gaal is een stereotype Nederlandse coach, namelijk niet op tijd ingrijpen als de wedstrijd er naar vraagt: -Bergwijn de dure miskoop van Ajax had hij al vanaf de 25ste minuut kunnen vervangen -Depay ("zonder Depay geen wereldkampioen") stelt al tijden lang,reeds vanaf ManU/via Lyon geen reet voor, vervangen -Frenkie die door onze sportmedia en een ieder die het maar weten kan als top middenvelder altijd de hemel werd ingeprezen is in mijn ogen de slechtste middenvelder van het WK. Wat is die Frenkie een aanvalonderbreker, te lang met de bal dribbelen tot hij in een fuik komt, angstig tikkie breed, angstig naar de keeper terug, geeft geen splijtende pass, kan geen doelpunten maken, nee Frenkie is een teennagel van Modric -Blind, arrogant ook nog toen hij gewisseld werd is een dissonant zowel bij Ajax als bij Oranje, weg met hem -De Roon is een zeer middelmatig spelertje, niveau rechterrijtje ED. Waarom in een alles of niets wedstrijd zoals gisteren niet Frimpong, Simons, Noa Lang, De Jong, Klaassen tijdig inzetten Louis ? Al die lachwekkende plannen A, B en C om je te begieren. Leer van de Marokkaanse en Kroatische trainers zou ik zeggen Louis. Van Gaal gelooft te veel in zichzelf en in zijn kielzog zijn Koeman, Van Basten, Van Marwijk, Ten Hag en nu Schreuder bij Ajax dezelfde soort Nederlandse trainers die nooit titels kunnen behalen met een ploeg, uitzonderingen zijn de frisse Slot en Pascal Jansen. KNVB neem daadkrachtige maatregelen en weg met dit groepje, ook met jobhopper Koeman.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat het?

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee nog niet en met jou ?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor een groot gedeelte eens Over frenkie en memphis roep ik dat al jaren . En dan wordt je uitgelachen . Maar ze 'leveren' nooit als het moet (zie tsjechie ek ).

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V Gaal had het zo goed voor elkaar . Een eng groepje vrienden als selectie . Of ze nu in vorm waren,fit waren het maakte niet uit . Vrienden voor het leven ,met de oude reserve doelman van gae als nieuwe verrassing /ontdekking . Na bootsen van 2014 maar dan een heel circus gemaakt van de pingels . Dus dat moest dan goed komen . Hoe dom omdat te denken . V Gaal is een prima trainer en heeft veel successen gekend . Maar wat ik al eerder zei ook veel mindere periodes . Dus niet alles wat hij doet veranderd in goud ,en niet altijd heeft hij gelijk Wat ik hier ook al zei is dat hij het kwijt was ,en zijn beste tijd had gehad . Het is gewoon fout om dit systeem te spelen als je daar de spelers niet voor hebt . En als ik zo keek ,de spelers ook liever wat anders wilden . Gister na de 2-2 lag argentinië op zijn kont ,eindelijk weer aanvallen zo kwamen we terug. Vanaf de zijkant de vroege voorzet en echte spitsen En wat doet v gaal weer omschakelen ,en zo kwamen hun weer in de wedstrijd . Waarom niet gaan voor de kill en dan verdedigen De pingels heeft hij ook te belangerijk gemaakt . Zo'n v dijk dacht ook ik neem hem snel ben ik er vanaf . Verder het te lang vasthouden aan een depay,bergwijn ,blind . En het te belangerijk maken van hun . Depay en bergwijn hebben gefaald en dat was tijdens het ek toen het erom ging ook al zo .

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, je hebt volledig gelijk.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We weten het allemaal zoveel beter, achteraf.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee hoor beter opletten vooraf ook al .

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je als Van gaal vooraf roept: "Zonder Memphis geen wereldkampioen" en het tegenovergestelde blijkt dan sta je voor l.l en als je vooraf stoere opmerkinegn over de tegenstander zegt dan word je uitgelachen en het geschiedde, terecht. Een Duitse trainer zou het nooit doen. Nou ja uiteindelijk is Oranje bij de "beste 8", mooi toch ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen