Duitse media na uitschakeling: 'Einde van een grote voetbalnatie'

2 december 2022, 08:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Duitsland is er voor het tweede WK op rij niet in geslaagd zich bij de laatste zestien van het toernooi te voegen. In Qatar is net als in Rusland in 2018 de groepsfase het eindstation van Die Mannschaft. De Duitse media schuwen de grote woorden niet na de nieuwe teleurstellende uitschakeling.

Bild Zeitung kopt vrijdag dat de uitschakeling 'Het einde van een grote voetbalnatie' betekent. 'De brutale realiteit: uitgeschakeld in de groepsfase in 2018, in de achtste finale van het EK 2021 en opnieuw in de groepsfase van het WK van 2022', schrijft de krant. Dat Spanje niet probeerde gelijk te maken tegen Japan om als nummer twee een 'makkelijkere' tegenstander in de achtste finale te treffen mag geen excuus zijn voor het falen van de Duitsers, vindt Bild. 'Alleen de DFB, de bondscoach en de spelers zijn verantwoordelijk. Niemand anders!'

De Frankfurter Allgemeine geldt als een serieuzere krant, maar onderschrijft de mening van Bild. 'Sinds de Wereldtitel van 2014 ging het bergaf', signaleert de krant. 'Het doel om in WK opnieuw voor de titel te gaan is al na drie duels absurd gebleken. Toch is dat de nieuwe realiteit van het Duitse voetbal', sombert het verder. De krant kijkt vooruit naar het EK in 2024, dat in Duitsland georganiseerd wordt. 'Dan zou alles beter moeten gaan. Maar hoe? En met wie? Dat zijn slechts twee van de prangende vragen waarop in de nacht van donderdag op vrijdag geen antwoord te geven was', concludeert het vertwijfeld.

Steun voor Flick brokkelt af

De krant vraagt zich af of de keuze voor bondscoach Hansi Flick achteraf de juiste is geweest. De oefenmeester volgde Joachim Löw op die al sinds 2008 de scepter had gezwaaid bij de Duitse ploeg, maar wist nog niet te overtuigen. Ook het Duitse publiek is verdeeld over de positie van de bondscoach. Op de vraag of Flick moet terugtreden na het debacle in Qatar zegt 46 procent van de respondenten van wel, terwijl 45 procent wél vertrouwen houdt in de trainer. De overige negen procent twijfelt daaraan. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als je altijd in een comfortzone bevindt dan is het moeilijk met minder te doen en te moeten omgaan. Minder is minder en als de tegenstander het beter doet dan is het ook beter. Met Oranje ging het al jaren minder, hopelijk komt vanaf morgen de revival, maar dan met de volgend opstelling van links naar rechts: Ake-De Ligt/De Vrij, Van Dijk, Timber, Dumfries Berghuis, De Jong, Simons Depay, Gakpo Gegarandeerd succes, mark my words.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Er komt geen revival want daar heb je echt meer kwaliteit voor nodig en een ander systeem . Kijk naar je opstelling , met jou middenveld dan mag je blij zijn als je zaterdag wint. Laat staan de ronde erna . Al die mensen die berghuis op het middenveld kijken niet echt. Hij is een aanvaller . En op het middenveld dan loopt hij overal . Dus ook vaak een f de jomg in de weg

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

gtsb, we moeten roeien met de riemen die wij hebben maar -redelijke- kwaliteit genoeg in de ploeg alleen dat gezeper met dat trage, voorspelbare, angstige tikkie breed en terug "Hollandse School" zal Oranje, Ajax nooit Bekers winnen. Je mist grinta bij de Nederlandse voetbalfilosofie, sloom, traag, loopvoetbal.....helaas.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Idd roeien met de riemen die je hebt . Maar als je goed staat in een systeem waar je de spelers voor hebt . Kom je een heel eind ,en dat is nu niet het geval Grinta klinkt leuk maar dat hebben wij nooit echt gehad . Daarom leggen wij het vaak af ,en spelen we heel goed tegen kleintjes en daarna eruit tegen de betere Maar nu spelen we tegen de kleintjes al kut Je kunt 433 op allerlei manieren spelen . Deze 532 of 352 gaat hem gewoon niet worden . Je zag ook in 2014 toen we ver kwamen dat oranje kon switchen . Vaak ging het toen ook pas goed toen men wisselde naar 433

Frerinho
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Schade Deutschland.. Voelt goed nu de buren uitgeschakeld zijn. Hopelijk gaat NL er ook beter door voetballen 😅

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen