Dumfries komt met goed nieuws voor Oranje: "Allebei fit"

1 december 2022, 15:56
Dumfries komt met goed nieuws voor Oranje:

Nog twee nachtjes slapen en dan neemt het Nederlands elftal het in de achtste finale van het WK in Qatar op tegen de Verenigde Staten. Zoals het er nu naar uitziet, heeft Louis van Gaal tegen de Amerikanen de beschikking over een volledig fitte selectie. Stefan de Vrij trainde woensdag weliswaar apart van de groep en Jeremie Frimpong viel geblesseerd uit, maar volgens Denzel Dumfries zijn beide verdedigers 'gewoon' fit.

Frimpong is misschien wel dé verrassing in de selectie van het Nederlands elftal. Hij kwam weliswaar nog niet in actie voor Oranje, maar Van Gaal riep hem desondanks op voor het eindtoernooi in Qatar. Het laatste groepsduel met Qatar leek voor Van Gaal de uitgelezen mogelijkheid om Frimpong voor het eerst aan het werk te zien in Oranje, maar de bondscoach hield de vleugelverdediger op de bank. Daags na het treffen met het gastland kreeg Frimpong op de training een tik tegen zijn enkel. De beelden beloofden weinig goeds voor de smaakmaker van Bayer Leverkusen. 

Maar als we Dumfries moeten geloven, heeft Frimpong geen serieuze schade overgehouden aan de training van woensdag. "Het gaat goed met hem. Hij is fit", zei Dumfries donderdagmiddag op de persconferentie. Ook voor De Vrij lijkt het achtste finaleduel met de Verenigde Staten niet in gevaar te komen. De centrumverdediger van Inter Milan trainde woensdag nog apart van de groep. Maar volgens Dumfries, teamgenoot van De Vrij in Italië, hoeven we ons geen zorgen te maken. "Met Stefan gaat het uitstekend. Gisteren liep hij inderdaad apart, maar zover ik weet, gaat het goed met hem", zei de rechtervleugelverdediger met een grote glimlach. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
avatar

was Dumfries maar niet fit, man man wat was die slecht tegen Qatar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen