Flick weet waar het misging voor Duitsland en bespreekt toekomst

1 december 2022, 23:45
Foto: © ProShots

Het WK zit er na drie wedstrijden alweer op voor Duitsland en bondscoach Hansi Flick. De Duitsers wonnen donderdagavond weliswaar met 2-4 van Costa Rica, maar door de overwinning van Japan op Spanje zijn ze alsnog uitgespeeld op dit WK. De uitschakeling komt hard aan bij de Duitse nationale ploeg, die er in 2018 eveneens niet in slaagde de achtste finales te bereiken. Of de voortijdige exit het einde van Flick als bondscoach betekent, daarover durft de keuzeheer zelf nog geen uitspraken te doen.

Waar Thomas Müller tijdens zijn interview direct na het laatste fluitsignaal serieus hintte op het einde van zijn interlandloopbaan, daar was Flick een stuk voorzichtiger. De bondscoach zei op de persconferentie in aanloop naar het belangrijke duel met Costa Rica dat hij ook bij een nederlaag wil aanblijven als bondscoach. Na afloop van de overwinning op de Noord-Amerikanen, toen al duidelijk was dat Duitsland het niet had gered, moest Flick wederom antwoord geven op een vraag over zijn toekomst. "Het is moeilijk daar zo kort na de wedstrijd antwoord op te geven, terwijl we zijn uitgeschakeld. We zullen daar snel naar kijken", zei hij voor de camera van ARD.

Veel kansen

Het EK van 2024 wordt in Duitsland gespeeld. Flick zijn contract bij de Duitse nationale ploeg loopt tot en met dat eindtoernooi. Die Mannschaft zal zich in eigen land willen revancheren voor de teleurstellende laatste jaren. Tijdens het WK van 2018 in Rusland werd Duitsland eveneens uitgeschakeld in de groepsfase en het EK van vorig jaar eindigde al in de achtste finales. Er is werk aan de winkel voor Flick en zijn spelers. Dat werd tegen Costa Rica eens te meer duidelijk. "Ik was boos in de rust, dat heb ik het team ook verteld. We maakten de tegenstander sterk door te frivool te zijn. We hadden eindeloos veel kansen, maar hielden de tegenstander nu in de wedstrijd."

In de eerste groepswedstrijd tegen Japan liet Duitsland ook al veel mensen liggen. Dat moest de ploeg van Flick uiteindelijk bekopen met een 1-2 nederlaag. "We hebben het toernooi vandaag niet verloren. Dat is in de laatste twintig minuten gebeurd tegen Japan. En we hadden op het einde de 2-1 kunnen maken tegen Spanje. Maar we waren niet efficiënt genoeg. Er was een bepaalde onzekerheid in het team. We hebben niet vaak genoeg gescoord, daarom zijn we nu uitgeschakeld", aldus Flick.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen