Forse domper voor AZ richting Europees duel; ook slecht nieuws NEC'

22 december 2022, 21:47

AZ kan in de Conference League-wedstrijd geen beroep doen op aanvaller Hakon Evjen. De Noorse buitenspeler was de laatste weken basisspeler, mede vanwege de blessuregolf in de voorhoede, maar zal voorlopig moeten toekijken. Het zorgt voor een flinke puzzel bij de Alkmaarders.

Evjen kampt met een enkelblessure. Omdat coach Pascal Jansen ook niet kan beschikken over de geblesseerde Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson, moet de coach noodgedwongen wijzigingen doorvoeren. Evjen liep zijn blessure op tegen FC Twente. "Hakon heeft enkelletsel opgelopen. We verwachten dat het wel enige tijd zal duren voordat hij weer fit is", zei Jansen op de persconferentie.

Jansen heeft daardoor slechts keuze uit vier aanvallers. Alleen Jens Odgaard heeft serieuze ervaring in het profvoetbal. Jongelingen Myron van Brederode, Mayckel Lahdo en Yusuf Barasi maken daardoor een serieuze kans op een basisplaats.

NEC

Ook NEC kampt met personele problemen. De Nijmegenaren kunnen voorlopig geen beroep doen op Jordy Bruijn en Joris Kramer, die geblesseerd zijn geraakt tijdens de training. Dat meldt Voetbal International. Afgelopen weekend miste het duo al de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, die met 1-1 werd gelijkgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen