Gakpo trekt zich niets aan van kritiek: "Wij zijn hier om de titel te veroveren"

5 december 2022, 19:40   Laatste update: 20:49

Voor Cody Gakpo verloopt het WK in Qatar tot dusver als een droom. Met het Nederlands elftal plaatste de aanvaller van PSV zich afgelopen zaterdag ten koste van de Verenigde Staten voor de kwartfinale (3-1 overwinning). Bovendien was Gakpo in alle drie de groepswedstrijden trefzeker, waardoor hij een gewild doelwit is voor meerdere buitenlandse clubs. In een interview met het Eindhovens dagblad blikt de aanvaller terug op het toernooi.

Vooral in Engeland zijn er meerdere serieuze gegadigden voor een transfer van Gakpo. Met name met het Manchester United van trainer Erik ten Hag wordt hij regelmatig in verband gebracht. "Het gaat voortdurend over de Premier League, maar ik probeer er niet mee bezig te zijn. De jongens helpen mij daarbij. En vrienden en familie sturen niets door over wat ze lezen, zien of horen. Het is simpel: ik ben hier op het WK, wil een maximale prestatie neerzetten en moet niet bezig zijn met heel andere zaken."

Gakpo is tevreden met zijn prestaties tot dusver, maar wil nog veel verder komen in Qatar. "Dat we nu in de kwartfinale staan, vind ik een prestatie op zich. Maar we zijn er nog niet. We moeten gefocust blijven, de aandacht op de volgende wedstrijd. Na de Verenigde Staten viel er wel iets van onze schouders af, dan mag je volgens mij ook blij zijn. In de tweede helft hebben we bij vlagen ook heel aardig gevoetbald, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat." Oranje wordt vaak verweten dat het voetballende aspect op dit WK nog niet goed verloopt en dat het elftal vooral op de counter loert. Gakpo wil zelf graag mooi voetbal laten zien, maar is ook realistisch. "Soms vragen wedstrijden wat anders van ons. Dat moet je ook kunnen accepteren. Dan moet je winnen en weer verder, zoals tegen de Verenigde Staten. Tegen Amerika waren we in de tweede helft zeker geen counterploeg, toen probeerden we het spel te maken."

Gakpo versus Messi

In de kwartfinale neemt Gakpo het met Oranje op tegen topfavoriet Argentinië, dat afgelopen zaterdagavond ternauwernood wist te winnen van Australië (2-1). Gakpo is zelf de man in vorm bij Oranje, maar van een onderling duel met superster Lionel Messi wil hij niet spreken. "Argentinië is een goede ploeg, die gaan we analyseren deze week en bekijken waar we toe kunnen slaan. Vrijdagavond Gakpo tegen Messi? Nee, nee. Het is Nederland tegen Argentinië. Of het bijzonder is tegen Messi? Jawel, natuurlijk. Maar wij zijn hier om de wereldtitel te veroveren en dan moet je daar niet naar kijken", is Gakpo duidelijk.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Argentinië ook denk ik .

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

ik ben benieuwd,,of messi gaat huilen vrijdag of van gaal gaat huilen..dus ik verwacht buigen of barsten

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Ja daarmee heb je eigenlijk alle opties wel aangegeven. Knap!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen