Lewis Hamilton over racisme richting Fransen: "Walgelijk, niet verrassend"

22 december 2022, 09:54

Na het mislopen van de WK-titel hebben verschillende spelers van het Franse elftal te maken gekregen met racistische belediginge via sociale media. Aurélien Tchouaméni en Randal Kolo Muani kregen het zwaar te verduren, maar kunnen rekenen op steun van Lewis Hamilton. "Walgelijk, maar niet verrassend", vertelt de Formule 1-coureur.

Tchouaméni en Kolo Muani kunnen rekenen op genoeg steun na de walgelijke berichten die zij hebben gekregen. De Franse voetbalbond gaat achter de schuldigen aan, hebben ze gemeld op Twitter. Kingsley Coman is ook het slachtoffer geworden van racistisch gespuw, zijn club Bayern München heeft zich op datzelfde medium uitgesproken hiertegen. 'De familie FC Bayern staat achter je, koning. Racisme hoort niet thuis in de sport of onze samenleving.', aldus de club.

Tchouaméni sprak zich ook uit tegen de berichten. "Het zal tijd kosten om de bitterheid en frustratie te verteren. Ik nam mijn verantwoordelijkheid, het werkte niet en ik ben de eerste die spijt heeft. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van Frankijk er rooskleurig uitziet, zeker als we op de fans kunnen rekenen", aldus de middenvelder die een van de schlemielen was in de strafschoppenserie van de WK-finale.

Het is niet de eerste keer dat zwarte spelers racistisch bejegend worden na een slecht resultaat. Marcus Rashford en Bukayo Saka kregen het zwaar te verduren nadat zij een strafschop misten tijdens de EK-finale vorig jaar. In de Premier League zijn er de nodige initiatieven gestart om het racisme in en rondom het voetbal tegen te gaan. Het knielen voor wedstrijden was daar een groot onderdeel van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen