Noppert werd aangesproken op gebrek aan ambitie: "Maakte zich niet zo druk"

8 december 2022, 15:47

Kees van Wonderen heeft bij Andries Noppert een enorme omslag gezien. De oefenmeester van sc Heerenveen werkte eerder ook al samen bij Go Ahead Eagles met de sluitpost van Oranje en sprak hem daar aan op een gebrek aan ambitie. "Hij maakte zich niet zo druk. Je dacht bij hem niet echt dat hij de focus en drive had om anderen voorbij te gaan."

Zo blikt Van Wonderen terug in De Telegraaf op de periode dat hij tweede keuze was bij Kowet. "Daar hebben we toen wat van gezegd. Van je moet wel de ambitie hebben om het de eerste keeper zo moeilijk mogelijk te maken, om jezelf te laten zien en het veld op te stappen met de ambitie en drive je te ontwikkelen. Om je kans te pakken als deze komt", stelt oefenmeester, wiens constatering destijds overigens werd bevestigd door Noppert zelf.

De sluitpost ging er duidelijk mee aan het werk. "Hij is daar zodanig mee aan de slag gegaan, dat je niet alleen zag dat hij beter ging keepen, maar dat hij dat zelf ook voelde en zijn medespelers het ook gingen zien. Op de training stond er in één keer een andere keeper, die echt meer focus en meer winnen uitstraalde", aldus de oefenmeester van sc Heerenveen, die onder de indruk is van de mogelijkheden van Noppert. "Hij heeft eerder veel pech gehad, maar het nu echt naar zich toegetrokken."

Lees ookNoppert haalt krankzinnig hoog reddingspercentage bij penalty's

Noppert penalty

De coach werd ook gevraagd naar hoe goed Noppert een pingel kan nemen. "Ik heb de filmpjes ook voorbij zien komen waarop hij ze in de bovenhoek schiet. Hij kan hem behoorlijk nemen en ik ga niet over die keuzes, maar het zou kunnen dat ze hem erbij zetten", zei Van Wonderen.

De doelman zelf reageerde in het Algemeen Dagblad ook op de geruchten dat hij een van de eerst vijf nemers zou zijn. "We draaien als keepers mee bij het nemen van de penalty's. Ik heb er wat gemaakt, maar ook gemist", zei de sluitpost, die zelf niet verwacht bij de eerste vijf nemers te zitten. "Op het lijstje van Van Gaal zal ik ergens onderaan staan. Het kan zijn dat ik er één moet nemen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen