Oranje zorgt met shirts voor geweldig bedrag arbeidsmigranten

19 december 2022, 10:15   Bijgewerkt: 19 december 2022, 10:20
Oranje zorgt met shirts voor geweldig bedrag arbeidsmigranten

Het Nederlands elftal heeft een dag na de finale van het WK in Qatar nog voor goed nieuws gezorgd. De onlangs gedragen shirts van Oranje hebben namelijk een fraai bedrag opgeleverd voor de arbeidsmigranten in Qatar. Er is in totaal 380.000 euro opgehaald om hun situatie te verbeteren.

Het was al bekend dat de shirts van het Nederland elftal zouden worden geveild na afloop van het WK. Nu is gebleken dat de shirts, gedragen tegen Senegal, Ecuador, Qatar, Verenigde Staten en Argentinië, in totaal 325.000 euro hebben opgeleverd. Daar komt nog eens 55.000 euro bij van de wedstrijden tegen Polen en België in de Nations League. Het totaal komt zodoende om liefst 380.000 euro.

Lees ook: Driessen snoeihard voor Infantino: 'Stond schaapachtig te lachen'

"Het is goed dat wij als KNVB op deze wijze een aandeel kunnen hebben in het verbeteren van de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar", aldus aanvoerder Virgil van Dijk, die ook terugblikt op de ontmoeting met de arbeidsmigranten. "Ik heb het al eerder aangegeven. Het leek zoiets simpels, kennismaken met elkaar. Maar zowel voor hen als voor ons was deze ontmoeting heel speciaal."

Aandacht in de media

De ontmoeting met de arbeidsmigranten in Qatar werd bewust gepland op een moment dat de media aanwezig was. "Wat ons betreft had dit niet per se voor het oog van de camera's gehoeven. Maar de aanwezigheid van honderden journalisten heeft wel geleid tot wereldwijde aandacht voor de situatie van deze mensen. Als spelers hebben we zichtbaarheid en het platform en daarom is het belangrijk dat we ook die rol vervullen."

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Qatar zwemt in het geld en dan moeten buitenstaanders geld inzamelen voor een beter leven voor de gastarbeiders??????? Ze lachen zich uit die Halloween kostuums daar om weer zo'n stomme ' In hun ogen ' actie van een ander land.Ik vraag me af aan wie ze dat geld overhandigen? Kom op, dat geld word door verkeerd volk in de zakken gestoken natuurlijk en een klein bedrag word aan ' Verbetering ' besteed. Waar zijn we in hemaalsnaam in beland met het eens zo mooie voetbal spel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen