Steeds meer overvallen bij voetballers: 'Van Dijk heeft bewaking thuis'

5 december 2022, 17:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Professionele voetballers hebben in toenemende mate behoefte aan beveiliging buiten de wedstrijden zelf. Zondagavond kwam in verschillende Engelse media het nieuws naar buiten dat aanvaller Raheem Sterling na afloop van de gewonnen achtste finale tegen Senegal (3-0) naar Engeland is gevlogen. Zijn woning zou namelijk zijn binnen gevallen toen zijn vrouw en kinderen aanwezig waren en dit is helaas niet de eerste keer dat dit voorkomt in de voetbalwereld.

Ook in Nederland zijn profvoetballers namelijk steeds vaker een doelwit van overvallen. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic was eerder dit jaar slachtoffer van een gewapende overval vlak buiten zijn, terwijl er bij voormalig PSV-spits Eran Zahavi zelfs twee keer werd ingebroken. Voetbaljournalist Valentijn Driessen heeft inmiddels vernomen dat ook Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk hierom extra maatregelen heeft genomen, om een scenario zoals bij Sterling te voorkomen.

Dat vertelt hij in een online-item van De Telegraaf. "Ik heb het er met Virgil al voor het toernooi over gehad want in Engeland komt dit vaker voor", vertelt Driessen. "Die hebben gewoon bewaking. Zijn kinderen en vrouw zijn gewoon hier, maar zij hebben alsnog bewaking. Iedereen weet waar die voetballers uithangen dus dan moet je daar wel op voorbereid zijn."

Met Oranje bereidt Van Dijk zich momenteel voor op de kwartfinale tegen Argentinië, die vrijdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd zal worden gespeeld. Ook Engeland heeft zich zonder de afwezige Sterling dus weten te plaatsen voor de kwartfinale, een dag later dan Oranje zal de ploeg van bondscoach Gareth Southgate het opnemen tegen topfavoriet Frankrijk.

Lees ook: Waarom Sterling vanuit Qatar terug naar Engeland vloog

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen