'Ten Hag zag potentiële opvolger van De Gea in actie op WK'

5 december 2022, 11:49

Manchester United wil zich komende zomer mogelijk versterken met doelman Yann Sommer. Dat schreef het Duitse BILD maandagochtend. Erik ten Hag zou de Zwitserse keeper zien als een geschikte vervanger voor David de Gea

De 32-jarige De Gea maakt geen slecht seizoen door bij Manchester United, maar toch zou hij gezien zijn aflopende contract zomaar bezig kunnen zijn aan zijn laatste seizoen op Old Trafford. Daarbij bestaan er in de Engelse pers twijfels over of de Spanjaard de speelstijl van Ten Hag aankan. Dat omdat hij niet in staat zou zijn om van achteruit op te bouwen.

"De start van het seizoen was lastig", gaf De Gea eerder deze week toe tegenover ANI. "Maar daarna begonnen we uitstekend voetbal te spelen en wedstrijden te winnen. We hadden een nieuwe manager en nieuwe spelers, dus we hadden wat tijd nodig om te leren hoe de trainer wilde spelen. Ik denk dat het de goede kant op gaat. We winnen wedstrijden en spelen goed voetbal."

Yann Sommer

Toch zou Ten Hag volgens sommige media naar alternatieven op zoek zijn, waarvan Sommer er volgens BILD dus een van is. De 33-jarige sluitpost verdedigt al acht jaar het doel van Borussia Mönchengladbach, maar zijn contract daar loopt in de zomer af. United zou dan toe willen slaan.

Momenteel is Sommer met Zwitserland actief op het WK in Qatar. Hij stond onder de lat bij de 1-0 zege op Kameroen en de 1-0 nederlaag tegen Brazilië, maar miste het laatste groepsduel tegen Servië (2-3 winst) door ziekte. De vraag is nog of hij dinsdag weer onder de lat staat als Zwitserland het in de achtste finale opneemt tegen Portugal. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen