AZ heeft beet: Alkmaarders vol lof over Sparta én nieuwste aanwinst

31 januari 2023, 21:13
AZ heeft beet: Alkmaarders vol lof over Sparta én nieuwste aanwinst

Sven Mijnans is officieel speler van AZ. De aanvallende middenvelder komt over van Sparta Rotterdam en tekent bij de huidige nummer twee van de Eredivisie een contract tot medio 2028. AZ is Sparta dankbaar dat de club midden in het seizoen wilde meewerken aan een definitieve transfer van de sterkhouder.

AZ heeft snel gehandeld. Zondagavond werd bekend dat de Alkmaarders een bod hadden gedaan op Mijnans, die ook nog even in verband werd gebracht met Feyenoord. De huidige koploper van Nederland zag in de aanvallende middenvelder echter meer een eventuele versterking voor de toekomst. Bij AZ kan Mijnans waarschijnlijk meteen aan de bak. Hij is logischerwijs blij met zijn overstap naar Noord-Holland. "Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen", wordt Mijnans geciteerd op de clubsite.

"Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots", aldus de kersverse aanwinst. Mijnans is een multifunctionele speler die op verschillende posities uit de voeten kan. Dat maakt hem voor AZ een extra interessante voetballer. "Het is inzichtelijk een hele sterke speler en dat inzicht heb je nodig als je vaak in kleine ruimtes komt te spelen. De meeste wedstrijden spelen we op de helft van de tegenstander. Dan heb je spelers nodig met intelligentie, spelers die creatief zijn. Ik denk dat hij over al die kwaliteiten beschikt", is Directeur Voetbalzaken Max Huiberts lovend over zijn nieuwste aanwinst.

Huiberts is tevens vol lof over Sparta. De Rotterdammers zijn bezig aan een uitstekend seizoen en Mijnans was een belangrijke kracht in de ploeg van trainer Maurice Steijn. Ze waren desondanks bereid mee te werken aan een tussentijdse transfer van de middenvelder. "Zij hebben hem ook deze stap gegund. Het is best lastig om dat midden in het seizoen te doen. Wat dat betreft alle lof naar Sparta. Er was vrij snel een akkoord met de speler en tussen de clubs. Sven zelf was erg uitgesproken; hij wilde per direct de overstap naar AZ maken", aldus Huiberts.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
avatar

Zoveel mogelijk prijzen winnen met AZ? Dat zullen er niet veel worden misschien de beker? Wel goed dat Sparta zijn speler dit gunt. Kan een club als Twente een voorbeeld aan nemen. Twente zal nog minder prijzen pakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen