Cocu loodst Vitesse uit gevarenzone met fraaie zege in Friesland

28 januari 2023, 21:54   Bijgewerkt: 28 januari 2023, 22:05
Cocu loodst Vitesse uit gevarenzone met fraaie zege in Friesland

Vitesse heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu boog op bezoek bij sc Heerenveen een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. De Arnhemmers slaan zodoende een gaatje met de gevarenzone.

Voor Amin Sarr was het duel tegen Vitesse zeer waarschijnlijk zijn laatste duel voor de Friezen. De Zweed, gehaald voor 2,3 miljoen van Malmö FF, vertrekt voor circa dertien miljoen naar Olympique Lyon. Aan de andere kant zat er juist een nieuwe speler op de bank. Davy Pröpper trainde de afgelopen weken al mee bij Vitesse en besloot afgelopen week zijn profcarrière te herstarten.

Na iets meer dan tien minuten maakte Manhoef zijn fout goed, hoewel het daar eerst niet op leek. De jonge aanvaller kon uithalen nadat Arcus de bal teruglegde, maar raakte het leder totaal verkeerd. Kort op de achterlijn kon Bartosz Bialek zijn inzet echter toch tot doelpunt promoveren. Daarna werd de wedstrijd ondanks een overschot aan Heerenveens balbezit gelijkwaardiger en legden beide ploegen vergelijkbaar spel op de mat. Aan beide kanten waren er soms aardige combinaties, maar doelpogingen waren er niet. Toch kwam de meeste dreiging bij Vitesse vandaan, omdat de Heerenveen-defensie erg paniekerig oogde en de bal niet altijd goed wegwerkte. Kort voor rust werd dit de Friezen fataal. Na eenvoudig balverlies en een paar goede bewegingen van Kacper Kozlowski stond Gabriel Vidovic vrij om de 1-2 binnen te schieten.

De druk van Heerenveen nam echter gestaag toe, en ook de wissels van Pröpper en Nicolas Isimat-Mirin konden hier niets aan veranderen. De ploeg van Kees van Wonderen was echter niet bij machte om de bal op maat bij de twee spitsen te krijgen, waardoor Vitesse eenvoudig overeind bleef. In de slotfase was Vitesse zelfs nog de gevaarlijkste ploeg, maar een doelpunt zat er ondanks de nodige schotpogingen niet meer in. Met de 1-3 overwinning zet Vitesse de stijgende lijn voort en raakt de degradatiezone steeds verder uit zicht.

Man of the Match: Million Manhoef

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen