Dit zijn alle Eredivisie-spelers die deelnemen aan het WK 2022

15 november 2022, 09:39   Bijgewerkt: 24 januari 2023, 17:43
Dit zijn alle Eredivisie-spelers die deelnemen aan het WK 2022

Het wereldkampioenschap in Qatar staat nu echt voor de deur: 32 landen gaan zich komende maand richten op slechts één doel: de titel veroveren. Ook de Eredivisie is zoals tijdens iedere editie weer sterk vertegenwoordigd. FCUpdate.nl maakt een rondje langs alle selecties en licht de Eredivisionisten eruit.

Logischerwijs staat de selectie van het Nederlands elftal bol van spelers uit de vaderlandse competitie. Van Ajax reizen er zelfs zeven spelers mee met Oranje: Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn. Daarmee zijn de Amsterdammers hofleverancier voor de selectie van Van Gaal, die van Feyenoord alleen Justin Bijlow meeneemt en het aantal PSV'ers op drie houdt: Luuk de Jong, Xavi Simons en Cody Gakpo. Buiten de top drie is er slechts één speler opgeroepen: Andries Noppert van sc Heerenveen.

Ook bij Mexico is het Ajax-gehalte redelijk hoog. Jorge Sánchez en Edson Álvarez maken zich op voor de eindronde en delen de kleedkamer met PSV-middenvelder Érick Gutiérrez. Namens Ajax komt de teller uiteindelijk op elf WK-gangers. Dusan Tadic draagt de aanvoerdersband bij Servië, terwijl Mohammed Kudus als de grote man van Ghana wordt gezien.

Bij Polen moet Sebastian Szymanski voor de aanvoer richting topspits Robert Lewandowski zorgen. De Poolse ploeg zal hopen dat Szymanski zijn Feyenoord-vorm van de laatste weken doortrekt. De Rotterdammers zwaaiden begin deze week ook Alireza Jahanbakhsh uit. Hij behoort tot de definitieve groep van Iran.

Slechts zeven Eredivisie-buitenlanders

De 31 buitenlandse bondscoaches nemen zodoende slechts zeven niet-Nederlandse internationals mee uit de Eredivisie. Nooit eerder lag het aantal geselecteerde buitenlanders deze eeuw zo laag. Tijdens de vorige editie in 2018 mochten nog vijftien buitenlandse Eredivisionisten hun koffer pakken. De Eredivisie vierde in 2010 zijn hoogtijdagen, toen liefst 24 spelers met een ander paspoort de Eredivisie verlieten voor het toernooi in Zuid-Afrika.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen