Ferdinand heeft advies voor Maguire: ''Zou andere club zoeken"

1 januari 2022, 23:42

Rio Ferdinand denkt dat Harry Maguire er goed aan doet om te vertrekken bij Manchester United. Volgens de voormalig-verdediger gaat het voor de Engels international niet werken binnen de ploeg van Erik ten Hag, die de centrumverdediger nauwelijks opstelt.

"Als ik hem was, zou ik zeker een andere club zoeken", geeft het boegbeeld van Manchester United aan in gesprek met het Engelse BT Sport. "We hebben allemaal kunnen zien hoe hij het op het WK deed. Zijn optredens voor Engeland waren foutloos. Maar bij Manchester United met deze manager gaat het gewoon niet werken voor hem", doelt hij op het geringe aantal speelminuten die Maguire krijgt van Erik ten Hag. "De coach heeft met zijn keuzes laten zien dat hij zeker niet bij de eerste twee tot drie keuzes voor de positie van centrale verdediger hoort."

Maguire mocht in het begin van het seizoen nog in twee wedstrijden in de basis beginnen, maar is vervolgens zijn plek verloren. Op het WK in Qatar was hij echter wel vaste basisklant voor de Engelse nationale ploeg en zijn optreden daar zou de 29-jarige verdediger volgens Ferdinand mogelijkheden moeten opleveren om een geschikte nieuwe club te vinden.

Financieel verlies

Voor Manchester United zou een vertrek van Maguire financieel gezien wel pijnlijk kunnen worden, aangezien de centrale verdediger in het verleden voor een gigantisch bedrag van 87 miljoen euro werd overgenomen van Leicester City. Gezien zijn wisselvallige prestaties in het shirt van The Mancunians lijkt zijn transferwaarde inmiddels flink te zijn gedaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen