Haller kan komend weekend eindelijk debuteren voor Dortmund

20 januari 2023, 15:00
Haller kan komend weekend eindelijk debuteren voor Dortmund

Komend weekend gaat de Bundesliga weer van start. Bij nummer zes Borussia Dortmund kan Sébastien Haller zondag eindelijk zijn debuut gaan maken. De oud-Ajacied speelde nog geen minuut voor de club die hem afgelopen zomer terughaalde naar de Bundesliga omdat hij werd behandeld aan teelbalkanker. 

Dortmund-trainer Edin Terzic meldde vrijdag op een persconferentie vooruitblikkend op het thuisduel met FC Augsburg dat Haller klaar is om zijn eerste minuten in het geel-zwart te gaan maken. In de winterstop maakte Haller zijn rentree op het trainingsveld en liet hij zich in de eerste de beste oefenwedstrijd direct van zijn beste kant zien. In het duel met FC Basel maakte hij een razendsnelle hattrick.

Zie ook: Video: Haller maakt hattrick binnen acht minuten bij Borussia Dortmund

"Hij heeft zich zeer goed gepresenteerd", is Terzic lovend over zijn beoogde aanvalsleider. "Hij is er lang uitgeweest en we zijn trots op hem hoe hij zich door zijn ziekte heen heeft geslagen." Of dat ook tot een basisplaats bij de hervatting van de competitie leidt wilde de oefenmeester nog niet bevestigen. "We zijn blij dat hij nu eindelijk beschikbaar is voor ons. We zullen zien of hij er zondag vanaf het begin bij zal zijn."

Haaland

De Duitse topclub betaalde deze zomer 31 miljoen euro aan Ajax om Haller over te nemen. In Dortmund was hij de beoogde opvolger van Erling Haaland die naar Manchester City vertrok. Zijn overgang naar Dortmund betekende het tweede Duitse avontuur van de Ivoriaan. Eerder was hij tussen 2017 en 2019 actief voor Eintracht Frankfurt, dat hem voor 7 miljoen euro wegplukte bij FC Utrecht. 

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Beste nieuws deze week succes Seb

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen