Juventus gaat in beroep tegen gigantische puntenmindering

21 januari 2023, 13:21
Juventus gaat in beroep tegen gigantische puntenmindering

Juventus zit diep in de financiële problemen, maar nu komt daar een verse portie sportieve problemen bij. De club heeft namelijk vijftien punten in mindering gekregen wegens een grootschalige fraudezaak die loopt. Maar Juve gaat tegen deze straf in beroep.

De club springt door de puntenmindering van plek drie naar plek tien in de Serie A met twaalf punten achterstand op de Champions League-plekken. Juventus en een aantal andere Italiaanse clubs zouden de afgelopen jaren gesjoemeld hebben met de boekhouding. Er zou bij De Oude Dame in totaal voor 115 miljoen euro aan aan fraude zijn gepleegd rondom salarissen en transfers. 

Lees ook: 'Ronaldo ontkent ondertekenen geheime overeenkomst Juventus'

Schorsingen

Naast de gigantische puntenmindering zijn de toenmalige bestuursleden ook flink bestraft. Zij hebben jarenlange schorsingen gekregen. Fabio Paratici (inmiddels in dienst bij Tottenham Hotspur) heeft een schorsing voor 2,5 jaar gekregen. Agnelli en Maurizio Arrivabene moeten twee jaar brommen, Pavel Nedved mag acht maanden niets doen en Federico Cherubini moet ruim een jaar toekijken van een officiële functie.

UEFA

Daarnaast heeft Juventus ook de UEFA achter zich aan gekregen. De Europese voetbalbond is bezig met een onderzoek naar een mogelijke schending van de regels. 'Als er nieuwe feiten aan het licht komen, kan de UEFA de overeenkomst beëindigen en disciplinaire maatregelen opleggen', aldus de bond onlangs. Eerder werd er al een schikking getroffen van 3,5 miljoen euro. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen