'Medische keuring doorstaan: Mijnans heeft toptransfer bijna beet'

31 januari 2023, 17:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet Feyenoord, maar AZ wordt de nieuwe club van Sven Mijnans. Zondagavond werd al bekend dat AZ een bod had gedaan op de aanvallende middenvelder, die nu nog eigendom is van Sparta Rotterdam. Daar komt snel verandering in, want Mijnans heeft de medische keuring in Alkmaar inmiddels met succes doorstaan.

Dat schrijft De Telegraaf althans. AZ heeft daarmee snel zaken gedaan. Zaterdagavond meldden verschillende media nog dat Feyenoord Mijnans op het lijstje had staan, maar de Rotterdammers hebben niet doorgepakt. De huidige koploper van de Eredivisie zag in Mijnans meer een eventuele versterking voor de toekomst. Bij AZ is er meer perspectief voor de aanvallende middenvelder. Niet in de laatste plaats omdat Dani de Wit voorlopig niet in actie kan komen.

Mijnans gaat in Alkmaar zijn handtekening zetten onder een contract van 5,5 jaar. 'De revelatie van de huidige nummer zes van de Eredivisie is inmiddels in Noord-Holland, waar AZ en Sparta bezig zijn de laatste plooien voor een miljoenencontract glad te strijken', schrijft De Telegraaf. De krant meldt eveneens dat Mijnans over belangstelling niks te klagen had. 'Vanuit Denemarken, Duitsland (Hertha BSC) en Nederland (Feyenoord) werden de verrichtingen van de sierlijke voetballer nauwlettend in de gaten gehouden', klinkt het.

Volgens De Telegraaf kiest Mijnans bewust voor een binnenlandse transfer. De 22-jarige middenvelder belandde in de zomer van 2018 in Rotterdam. Twee jaar later maakte hij definitief de stap van Jong Sparta naar de hoofdmacht. Mijnans droeg in totaal 86 keer het shirt van Sparta Rotterdam. Hij was goed voor acht doelpunten en twaalf assists. Dit seizoen staat de teller in de Eredivisie op drie treffers en vijf assists in negentien wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arnesen had beter het seizoen af kunnen maken. Arnesen was als TD goed en met een groot netwerk. Te Kloese, voormalige scout van Ajax en alleen in Mexico en USA gewerkt maakt geen grootste indruk.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet niet hoe graag Feyenoord deze jongen wou hebben ,of misschien wel helemaal niet . Verder heeft te kloese ook goeie spelers binnengehaald zoals hancko , santi ,timber, etc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen