'Messi wil bijtekenen bij PSG om Ronaldo-record te evenaren'

25 januari 2023, 09:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aankomende zomer loopt het contract van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain af. Dat gegeven leidde tot een stroom van geruchten over de toekomst van de kleine aanvaller. De Argentijn lijkt echter te gaan bijtekenen in Parijs, mede omdat hij zijn zinnen zou hebben gezet op een Champions League-record van zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo

De bijna-transfervrije status van de superster was maandenlang voer voor geruchten in de media. Een terugkeer naar FC Barcelona werd lang als optie gezien voor de wereldkampioen. De Catalanen lijken echter financieel nog altijd niet in staat om het kind van de club weer in de armen te sluiten. Ook het Inter Miami van David Beckham en het Saoedische Al-Hilal werden als mogelijke bestemming genoemd, maar Messi zou een langer verblijf in Europa verkiezen boven een overgang naar een ander continent. 

Lees ook: 'Saoediërs hebben smaak te pakken: ook XXL-contract voor Messi'

Een belangrijke reden om PSG trouw te blijven is het doelpuntenrecord van Cristiano Ronaldo in de Champions League. De Portugees is met 140 treffers topscorer aller tijden in het miljoenenbal, terwijl Messi tweede staat met 129 goals. Aangezien Ronaldo deze winter tekende bij het Saoedische Al-Nassr weet Messi precies hoeveel hij nodig heeft om zijn eeuwige rivaal van de troon te stoten. 

Zie ook: Prachtige beelden: Messi en Ronaldo groeten elkaar voor de laatste keer

Fincancial Fair Play

Volgens L'Équipe vindt 'in de komende weken' een nieuwe ontmoeting plaats tussen Messi's vader Jorge en het management van PSG. In de huidige verbintenis van Messi is een wederzijdse optie voor een extra seizoen opgenomen, maar de bedoeling is dat hij een geheel nieuw contract gaat tekenen, weet de krant. Daarbij moet de steenrijke club wel rekening houden met de Financial Fair Play-regels van de UEFA. De Europese bond legde de club in september vorig jaar een boete van tien miljoen euro op omdat het teveel geld uitgaf in het seizoen 2021-2022. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen