NEC droomt van stunt: "Het is nog steeds onrustig bij Ajax"

7 januari 2023, 14:20

NEC Nijmegen hervat zondagmiddag de Eredivisie met een wedstrijd tegen Ajax. De Nijmegenaren kwamen bijna twee maanden niet in actie na de dikke thuisoverwinning op RKC (6-1). Nu treft de ploeg van Rogier Meijer de regerend landskampioen. De trainer van NEC zag de afgelopen periode bijzonder veel gebeuren in Amsterdam, en vond het daarom lastig om zijn ploeg voor te bereiden op het duel.

De manier van voetballen en de individuele kwaliteiten waren geen hogere wiskunde voor Meijer. De trainer weet alleen niet hoe de Amsterdammers ervoor zullen staan.  "We hebben in de weken voor het WK wel gezien dat het onrustig was, zowel op als buiten het veld. Dat is nu nog steeds zo", vertelt de oefenmeester aan VI PRO.

Geen adviezen van collega

In die weken voor het WK verloor Ajax van PSV waarna het ook nog gelijkspeelde tegen Vitesse en FC Emmen. "Het elftal draaide toen niet top, maar die wedstrijd is inmiddels ook al tien weken geleden. We weten niet wat we krijgen, maar ik verwacht wel een mooie wedstrijd." Toevallig oefende NEC deze winterstop tegen Emmen, maar Meijer kreeg geen adviezen van zijn collega Dick Lukkien.

Dit seizoen pakte NEC al een punt tegen AZ en Feyenoord. Vorig seizoen maakten de Nijmegenaren het Ajax knap lastig en verloren ze in de slotfase door een doelpunt van Brian Brobbey. Meijer hoopt dat NEC, dat meteen kan beschikken over winteraankoop Anthony Musaba, eindelijk een keer écht kan stunten tegen een topclub. "Het zou wel leuk zijn om een keer te winnen. Ik merk ook wel dat de jongens erop gebrand zijn om iets te laten zien", zei hij tegen VI.

Gekke periode

Meijer bekent dat hij het moeilijk vond om zijn ploeg goed voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Hij doelt op het trainingskamp dat NEC aflegde tijdens een WK. "Het was een beetje zoeken naar de ideale invulling. Hoe houd je de spelers continu scherp?" De oefenmeester hoopt dat de volgende wereldkampioenschappen niet meer in de winter vallen. "Al vond ik het wel leuk om het WK te kijken."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen