'Om titel strijdend AZ moet vrezen voor vertrek van tweetal'

17 januari 2023, 21:20
'Om titel strijdend AZ moet vrezen voor vertrek van tweetal'

AZ gaat vermoedelijk afscheid nemen van Hakon Evjen. De aanvaller annex middenvelder is er niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren bij de Alkmaarders in de laatste jaren, ondanks dat hij met hoge verwachtingen naar Alkmaar werd gehaald. Omdat Brøndby IF belangstelling heeft, kan hij mogelijk verkassen. Hetzelfde geldt voor verdediger Zinho Vanheusden.

Dat schrijven Noorse media, waaronder TV2. Volgens hen is er al bijna een akkoord bereikt tussen de Deense club, AZ en de 22-jarige voetballer zelf. Ondanks wat blessureleed van de Noor staat de teller dit seizoen op zeventien officiële wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. Als hij vertrekt, is de kans dat er nog een opvolger komt, reëel.

Evjen heeft nog een verbintenis tot en met de zomer van 2024, maar het is niet bekend wat de constructie wordt van deze overgang. De multi-inzetbare voetballer werd in 2020 met hoge verwachtingen gepresenteerd, omdat naar verluidt ook Manchester City belangstelling zou hebben gehad in zijn diensten. Die verwachtingen kon Evjen echter niet waarmaken.

Transfers AZ

Niet alleen voor Evjen is belangstelling, maar ook de gehuurde verdediger Zinho Vanheusden kan mogelijk een fraaie transfer maken. Internazionale verhuurt de Belg momenteel aan de Alkmaarders, maar kwam daar door blessureleed nog amper in actie. Standard Luik hoopt te profiteren en wil hem volgens Het Laatste Nieuws tijdelijk overnemen van de Italiaanse grootmacht. Daarvoor is echter wel de medewerking nodig van AZ.

Lees ook: Jansen kiest voor andere aanpak dan Schreuder bij Ajax: direct gesprek

AZ was deze zomer relatief bedrijvig op de transfermarkt, want het haalde middenvelder Djordje Mihailovic binnen (al was dat al langere tijd akkoord), terwijl keeper Mathew Ryan overkwam van FC Kopengagen voor zo'n 500.000 euro. Anderzijds werden Peer Koopmeiners en Peter Vindahl Jensen verhuurd.

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Er staan weer wat lompe fouten in hoor!!! Overigens vind ik de titel ook discutabel. Waarom moet AZ 'vrezen' voor een vertrek van deze twee gasten. Het zijn nou niet bepaald dragende spelers....

Bigideas
Link gekopieerd!
avatar

Helemaal mee eens. Ik vind zelf dat Mihailovic en Ryan kennelijk "deze zomer" zijn binnengehaald de mooiste! En de titel zou inderdaad moeten zijn AZ hoopt afscheid te nemen van.

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Haha precies, er gaan geruchten dat we toch echt in de winterse transferperiode zitten. Misschien is het op de burelen van FCUpdate wél zomer, wie zal het zeggen...

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Bigideas, ken jij de club FC Kopendagen?

Bigideas
Link gekopieerd!
avatar

Ik ken wel koopdagen, dat is een ander woord voor transferperiodes zoals de zomerse waar we nu in zitten. Maar ik had ‘m gemist: is misschien nog wel leuker inderdaad dan de zomer/winter verwarring. (Ik bedoel, Ryan is dacht ik Australiër toch? Voor hem is het min of meer zomer nu, kun je zeggen.)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen